CoronavirusNieuws

Reisadvies Corsica vanaf vandaag geel

Het reisadvies voor het Franse eiland Corsica wordt vandaag aangepast naar geel, dat heeft het minister van Buitenlandse Zaken gisteren aangekondigd. Door de verbeterde gezondheidssituatie is Corsica niet langer een hoog risicogebied.

Na een verblijf op Corsica hoeven reizigers vanaf 4 juni 2021 voor terugkeer naar Nederland geen negatieve test te laten zien en hoeven zij ook niet in (thuis)quarantaine te gaan. De testverplichting voor reizen van Nederland naar Frankrijk geldt wel voor de rest van Frankrijk. Ook moeten reizigers, na verblijf in de rest van Frankrijk, bij thuiskomst tien dagen in quarantaine.

Wie van Corsica via een hoog risicogebied (zoals de rest van Frankrijk) terug naar Nederland reist, moet zich houden aan een testverplichting en gaat bij aankomst in Nederland tien dagen in (thuis)quarantaine. De kleurcode voor Frankrijk is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Buro Scanbrit behaalt duurzaamheidscertificaat Travelife

Volgende bericht

Netwerk KLM-bestemmingen in Noord-Amerika vrijwel weer op het oude niveau

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.