CoronavirusNieuws

Reisadvies Frankrijk, Estland, Litouwen, Griekenland naar ‘geel‘

Het reisadvies voor Frankrijk gaat vanaf morgen (24 juni) van oranje naar geel, laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten. Daardoor zijn ook niet-noodzakelijke reizen weer toegestaan en hoeven mensen bij terugkeer naar Nederland niet meer in quarantaine of zich te laten testen.

Wel hanteert Frankrijk nog een aantal inreisbeperkingen. Reizigers moeten volledig gevaccineerd zijn of een recente negatieve PCR-test kunnen laten zien.

Naast Frankrijk gaan ook België (behalve het Brusselse Gewest), Estland, Litouwen, Griekenland (behalve Athene), de regio rond de Kroatische hoofdstad Zagreb en Slovenië van oranje naar geel.

Portugal
Vanaf morgen gaat het reisadvies voor Portugese hoofdstad Lissabon weer naar oranje, vanwege de zorgwekkende opmars van de deltavariant van het virus daar. De rest van Portugal blijft wel geel. Reizigers uit Lissabon moeten vanaf morgen een negatieve test laten zien als ze naar Nederland terugreizen en bij aankomst in Nederland gaan ze in quarantaine. De rest van Portugal en de Azoren en Madeira blijven geel.

Spanje
Het reisadvies voor het vasteland van Spanje blijft oranje. Hoewel de coronacijfers in het vakantieland langzaam verbeteren, zijn ze helaas nog niet goed genoeg. Daarbij is niet alleen het aantal besmettingen van belang, maar ook het percentage van de tests dat positief is en het aantal reizigers dat corona uit Spanje meeneemt naar Nederland.

Buiten Europa
De reisadviezen buiten de EU baseert Nederland op de lijst met covid-veilige landen en gebieden van de Europese Unie. Op basis daarvan komen er veranderingen in de reisadviezen voor Albanië, Libanon, Hong Kong SAR, Macau SAR, Noord-Macedonië, Servië, Taiwan en de Verenigde Staten. Ook hier kunnen reisbeperkingen en andere maatregelen gelden. Zo gaat het reisadvies voor de Verenigde Staten naar geel, maar staat het land geen vakantiereizen toe.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Untamed Travelling maakt team compleet met Mak en Margés

Volgende bericht

Franchisenemers VakantieXperts behouden naam

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."