CoronavirusNieuws

Reisadvies Zuid-Egeïsche eilanden (Griekenland) terug naar oranje

Het reisadvies van de Zuid-Egeïsche eilanden van Griekenland wordt op 30 mei 2021 aangepast naar ‘oranje’. Dit komt omdat het aantal coronabesmettingen is verhoogd op deze eilandengroep, dat laat Buitenlandse Zaken weten.

Vanaf die datum moeten Nederlandse vakantiegangers voor vertrek naar Nederland een test overleggen en bij terugkomst in Nederland in quarantaine. De kleurcode van Griekenland is gedeeltelijk geel en oranje. Na een verblijf op de Noord-Egeïsche en de Ionische eilanden hoeven vakantiegangers niet in quarantaine in Nederland.

Eilanden
Onder de Zuid-Egeïsche eilanden vallen Andros, Kalymnos, Karpathos, Kea – Kythnos, Kos, Mykonos, Milos, Naxos, Paros, Rhodos, Syros, Santorini en Tinos.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

1 Comment

  1. Petra
    29 mei 2021 at 19:35

    Belachelijk advies. We hebben op Rhodos 11 dagen vakantie gevierd en er waren zo weinig mensen vergeleken met 4 jaar geleden. Pff het waren spookstadjes dus hoe is het in vredesnaam mogelijk besmettingen. Ied wordt getest voor en na vertrek en Griekenland is streng hoor. Wij werden geweigerd om terug te vliegen omdat we geen pcr test hadden. Dus langer gebleven en test gedaan.

Vorige bericht

Samenwerking voor Holidayguru en Desty Travel

Volgende bericht

Reisadvies Sardinië vanaf 28 mei op geel

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.