Nieuws

Reiziger doneert statiegeld op Schiphol aan goede doelen

Deel dit artikel

Schiphol en HMSHost International doneren het statiegeld van ingezamelde kleine PET-flessen aan Amref Flying Doctors en Made Blue. Deze twee goede doelen financieren hiermee projecten op het gebied van schoon drinkwater in Afrika.

Op de pieren, bij grotere horecagelegenheden, bij de veiligheidscontrole en op de grotere kantoorlocaties staan tientallen donatiebakken waar reizigers hun lege flesjes in kunnen gooien. Vanaf 1 juli 2021 zit er € 0,15 statiegeld op kleine plastic flessen. De donatiebakken zijn geplaatst in samenwerking met (horeca)partners op de luchthaven. HMSHost International zorgt er vervolgens voor dat de flesjes terug de keten in worden gebracht. Reizigers en medewerkers herkennen de kleine plastic flessen met statiegeld aan het statiegeldlogo op het etiket.

De speciale inzamelbakken zijn gemaakt van gerecycled pet en bedrukt met duurzame inkt. Naast de tientallen donatiebakken in de terminal worden de donatiebakken in een aantal kantoren op en rondom de luchthaven geplaatst.

Schoon drinkwater

Met de opbrengst voorzien samenwerkende goede doelen Amref Flying Doctors en Made Blue mensen in Ethiopië van schoon drinkwater, veilige sanitatitaire voorzieningen en goede hygiëne. Dit doen ze op twintig scholen in achtergestelde gebieden en in de gemeenschappen rondom die scholen. Hierdoor kunnen kinderen en vooral meisjes het gehele jaar gezond naar school.

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Curatoren D-rt: eind 2021 meer duidelijkheid over financiën

Volgende bericht

“Het wordt een pittig, maar leuk jaar”

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."