Nieuws

Ronella Tjin Asjoe-Croes nieuwe CEO Aruba Tourism Authority

Per 1 januari 2011 slaat de Aruba Tourism Authority een nieuwe weg in met een al twee jaar geplande reorganisatie. De verzelfstandiging van het Arubaans Verkeersbureau is ingegeven door de Minister van Toerisme, Transport en Arbeid, Otmar Oduber. Met de nieuwe zelfstandige status zal ATA gevrijwaard zijn van overheidsbureaucratie en middels onafhankelijke budgetten de uitdaging aan gaan om het toerisme naar en op het ‘One Happy Island’ verder te ontwikkelen en naar een hoger plan te tillen. Hierbij staat voor het eerst een CEO aan het roer van de organisatie. Voor het nieuwe Arubaans Verkeersbureau is het van essentieel belang dat de nieuwe leider sterk, capabel en daadkrachtig is. Minister Oduber bevestigt dat Aruba met de aanstelling van Tjin Asjoe-Croes de beste kandidaat heeft gevonden. ‘Ronella is als Arubaanse al een bekende voor ons. Echter, nog belangrijker is het feit dat zij in de afgelopen zes jaar als algemeen directeur van de Tourism Corporation Bonaire heeft laten zien op innovatieve wijze indrukwekkende resultaten te kunnen boeken’, aldus de minister. Ronella Tjin Asjoe-Croes is geboren en getogen op Aruba en is op het eiland en in Nederland opgeleid. Tjin Asjoe-Croes was eerder werkzaam op de marketingafdeling van AHATA (Aruba Hotel and Tourism Association) en werd vervolgens aangesteld als algemeen directeur van Tourism Corporation Bonaire. Zij wist gedurende deze periode meer vluchten naar Bonaire te halen en verhoogde het aantal cruisetoeristen van 50.000 naar 250.000 op jaarbasis.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Directeur verslavingskliniek op zwarte lijst KLM

Volgende bericht

Reisburo Actueel #36

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.