NieuwsPush notificatie

‘Schietpartij Brits parlement’

In Londen zijn vandaag rond 15.40 uur (Nederlandse tijd) schoten en een explosie gehoord bij het parlement. Hierbij zouden twee mensen buiten het gebouw zijn neergeschoten. Op social media wordt gesproken van een terroristische aanslag. De Britse politie heeft het over een ‘gewelddadig incident’ bij het parlement.

Volgens NOS heeft een fotograaf van het Britse persbureau Reuters ongeveer twaalf gewonde mensen gezien op de Westminster Bridge. Getuigen zouden een man met een machete in het gebouw hebben gezien, hij zou een van de politiemensen hebben aangevallen. Het Westminster metrostation is op verzoek van de politie gesloten. Al het metroverkeer ligt eruit.

Update: 16.12 uur: Naar verluidt zijn er twee daders, waarvan er een het parlementsterrein wist binnen te komen. De andere richtte een ravage aan door met een auto (SUV) op mensen in te rijden die op Westminster Bridge stonden.

Update: 16.20 uur: De man die het parlementsterrein wist binnen te dringen zou zijn neergeschoten door de politie. Dat zegt David Lidington, Leader of the House of Commons. Hij zou twee agenten met een mes hebben aangevallen, waarvan er één gewond raakte.

Update: 16.31 uur: Volgens The Telegraph zou de gewapende man die het parlementsterrein wist binnen te treden en daar zou hebben geschoten, dezelfde man zijn als diegene die met de auto op de voetgangers op de nabijgelegen Westminster Bridge is ingereden. De man liet het voertuig achter en viel volgens ooggetuigen mensen aan met een mes.

Update: 16.35 uur: De berichtgeving is onduidelijk. Er wordt namelijk ook nog gesproken over meerdere daders.

Update: 16.45 uur: De politie gaat uit van een terroristische daad, totdat het tegendeel is bewezen.

Update: 17.15 uur: Het vliegverkeer vanaf Londen Heathrow is weer hervat. Direct na de gewelddadige daad werd het stilgelegd.

Update: 17.23 uur: Het ziet er steeds meer naar uit dat het om één dader gaat, dat blijkt uit meerder getuigenverklaringen. Het zou om een Aziatische man gaan van rond de 40 jaar.

 


Foto: James West @westicles69

© 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Thalys komt met extra dienstregeling

Volgende bericht

Britse politie: dit is een terroristische daad

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."