Nieuws

Schiphol grootste connectiviteit van Europa

Met maar liefst 4861 directe vluchten per week, biedt Amsterdam Airport Schiphol de grootste directe connectiviteit van alle Europese luchthavens. Dat blijkt uit het Connectivity Report 2017 van de ACI, de wereldwijde overkoepelende belangenorganisatie van luchthavenbedrijven.

Schiphol, dat Londen voorbij is gestreefd, dankt de koppositie door het toevoegen van meer frequenties en bestemmingen. President en CEO van de luchthaven Jos Nijhuis: “Met meer dan 320 bestemmingen die door 111 luchtvaartmaatschappijen worden aangevlogen, is het netwerk enorm, zeker voor een land als Nederland met een kleinere thuismarkt in vergelijking tot bijvoorbeeld Parijs. Van Genève tot Buenos Aires en van Londen tot Mumbai. Dat is goed voor de reiziger, want het uitgebreide en frequente netwerk van bestemmingen maakt het buitenland voor iedere Nederlander toegankelijk en andersom. Maar het is ook goed voor de concurrentiekracht en dus voor de economische groei van Nederland.’

Schiphol consolideert de tweede plek wereldwijd waar het gaat om ‘hub-connectiviteit’. Dankzij de luchtvaartmaatschappijen is Schiphol een van de best verbonden luchthavens ter wereld. Belangrijk voor het uitgebreide netwerk zijn de transferpassagiers die door KLM en Skyteam partners via de luchthaven worden getransfereerd naar hun eindbestemming. De ‘hub-kwaliteit’ van Schiphol – met een hoge capaciteit van het banenstelsel en het zogeheten one-terminal concept – is hiervoor essentieel. Hierdoor zijn eveneens verbindingen met korte overstaptijden mogelijk.

© 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Geen paniek onder vakantiegangers aardbeving Lesbos

Volgende bericht

TUI fly beste op het gebied van punctualiteit

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.