Thomas Cook Nederland (TCN) handelende onder de naam Thomas Cook en Neckermann is per 23 september 2019 om 21:00 uur gestopt met het uitvoeren van reizen.

De SGR laat weten dat klanten van Thomas Cook het beste de instructies op de website van de SGR of van hun reisagent, vliegmaatschappij of de lokale contactpersoon kunnen opvolgen. “Telefonisch kunnen wij helaas niet helpen. Blijf vooral rustig. U zult hulp en bijstand ontvangen en uw boeking is gedekt door SGR. Eventuele extra kosten van uw verblijf en uw terugvlucht worden terugbetaald, conform de garantieregeling van SGR (www.sgr.nl/garantieregeling). Kijk eerst goed welke onderstaande situatie op u van toepassing is en volg dan de instructies op”, aldus de SGR.

Expedia
Neckermann werkt samen met Expedia. Als een reis bij Expedia is geboekt dan zullen klanten geen problemen ondervinden en gaan geboekte reizen gewoon door. “Voor wie niet via Expedia heeft geboekt geldt het volgende:- Bent u op vakantie, is uw vakantie nog niet afgelopen en u heeft problemen met de accommodatie? Neem contact op via email neckermann@sgr.nl. Ondervindt u geen problemen? Blijf dan rustig van uw vakantie genieten. Neem alleen contact op in dringende gevallen.”

Nog op vakantie?
“Uw reis gaat niet door. U ontvangt binnenkort instructies voor het afwikkelen van uw claim. U kunt ook naar een bij SGR aangesloten reisbureau gaan en daar een andere reis uitzoeken onder verrekening van uw aanspraak op SGR. Uw reisbureau zal u verder helpen. Geboekt bij een reisbureau/reisagent? Neem dan contact op met uw reisbureau of reisagent voor een alternatief. Zij helpen u verder. Deze gegevens zijn te vinden op uw boekingsbevestiging/reisbescheiden. Vertrekt u niet op korte termijn (binnen 2 weken), wacht u dan nog even met contact opnemen, zodat het reisbureau of reisagent eerst de klanten die op korte termijn moeten vertrekken, kan helpen.”

Heeft u een vraag over uw terugvlucht?
Neem dan altijd contact op met de vliegmaatschappij waarmee u terugvliegt. Nagenoeg alle vluchten zullen gewoon uitgevoerd worden. Kijkt u ook naar de actuele vluchtgegevens op de website van de luchthaven van vertrek. SGR heeft geen informatie over uw vlucht.