BlogsNieuwsSharon Evers

Slaatje

Heftig was het zeker: de zomerstorm van afgelopen zaterdag. Even heftig zijn de reacties van de passagiers uit het toestel van Transavia dat een ‘noodlanding’ maakte op Schiphol in plaats van Rotterdam.

Omdat het vliegtuig dat afkomstig was uit het Spaanse Girona vanwege de barre weersomstandigheden niet kon landen op Rotterdam, werd er een doorstart gemaakt op Schiphol. Het duurde even iets langer dan verwacht, maar uiteindelijk landde de kist veilig en wel op de luchthaven. Niets aan de hand, zou je zeggen. Natuurlijk is het vervelend als je familie op Rotterdam staat te wachten en jij uiteindelijk op Amsterdam landt. En ik begrijp ook wel dat het eng en angstig is als je hoog in de lucht zit, terwijl de onstuimigste storm sinds 1910 tekeergaat. Maar kom op, de piloot deed er alles aan om de kist zo veilig mogelijk te laten landen. En ja die emergency call, ook daar krijgt een passagier geen blijvende schade van. Maar om nou na een toch wel redelijk veilige landing te gaan klagen op social media, vooral over gebrek aan eten en drinken. Lekker gemakkelijk, zo’n openbare voorschutzetting. Maar niemand tweet dat elke passagier door Transavia de dag erna is gebeld.

Klagende Nederlanders, dat is natuurlijk niets nieuws onder de zon. Over die zon gesproken, ook daar klaagt heel Nederland over. Zelfs Frank Oostdam (directeur/voorzitter ANVR) deelde onlangs op Facebook een link van De Speld over onze ‘kutzomer’.

Maar wat willen die klagende Transavia-passagiers dan? Wat mij betreft willen ze er vooral een slaatje uitslaan. Willen ze een rits tickets aangeboden krijgen om van hun net opgekomen angst af te komen? Of een tegoedbon voor een verzorgde vakantie van vier weken naar een warm oord? Of had Transavia de plaatselijk fanfare moeten uitnodigen, omdat er niemand gewond is geraakt. Of had de vliegtuigmaatschappij een driegangendiner moeten laten komen, omdat het vliegtuig niet is gecrasht? Want zo is het wel, het vliegtuig is niet gecrasht én er is niemand gewond geraakt. Hulde voor de piloot (een vrouw!) en houd op met publiekelijk klagen over dat er geen eten en drinken was na de landing. Pak de koffer en ga naar huis, zonder toeters en bellen én zonder schade.

P.S. Vliegangst bestaat niet.

Sharon Evers
sharon@travelpro.nl

© 2015 – 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

4 Reacties

 1. Erik
  31 juli 2015 at 11:00

  Hulde aan de piloten ja. Iedereen veilig en gezond. Dat is het allerbelangrijkste! Maar waarom slaagden andere vliegtuigen er onder precies dezelfde weersomstandigheden wel in om te landen? En wat is er van waar dat de brandstof bijna op was en dat er alleen al daardoor zowat neerstortingsgevaar dreigde?

 2. Simone
  30 juli 2015 at 09:00

  Hulde aan de piloten !!

 3. 29 juli 2015 at 22:35

  De pilote deed haar werk met alle alle lof. De media heeft denk ik ook net die paar azijnpissers eruit gehaald en dat groot gemaakt..niet ondenkbaar is dat de enorme emoties bepaalde gedachten creeerden die leidden tot bange gevoelens die resulteerden in bepaald gedrag. Het zal vast de head of the moment zijn geweest. In uitzondelijke situaties zijn reacties nu eenmaal uiteenlopend. Let it go zou ik zeggen.

 4. 29 juli 2015 at 13:34

  Helemaal mee eens. Waar gaat dit heen;de Nederlandse klaag en claimcultuur ….

Vorige bericht

Lees TravelPro Webmagazine #3

Volgende bericht

Reisadvies Turkije aangescherpt

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."