Nieuws

Sneeuwstorm zorgt voor chaos op Amerikaanse luchthavens

Diverse luchthavens in het noordoosten van Amerika worden geteisterd door sneeuwstormen, die sinds gisteravond het vliegverkeer compleet lam leggen. Luchthavens gingen dicht en honderden vluchten werden geschrapt als gevolg van de sneeuwstormen. Sneeuw en ijs waren ook de boosdoeners voor vele vertragingen en annuleringen op internationale luchthavens als O’Hare International in Chicago en New York’s John F Kennedy International. Ook in Detroit en Philadelphia waren vertragingen. De gouverneurs van de Amerikaanse staten Massachussetts, Virginia en Maryland hebben de noodtoestand uitgeroepen vanwege het weer. Ook voor vandaag wordt er sneeuwval in het oosten van de VS verwacht. Er heerst niet alleen chaos op de luchthavens, ook op de weg en het spoor blijven de gevolgen van de sneeuwstormen niet ongemerkt en wordt het geduld van de Amerikanen behoorlijk op de proef gesteld. De sneeuwstormen komen op een zwaar beroerd moment, daar vele miljoenen Amerikanen juist nu, tussen Kerst en nieuwjaarsdag, op reis gaan.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Mark Schwab nieuwe CEO Star Alliance

Volgende bericht

Wil jij een mooie rondreis samenstellen?

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.