Nieuws

Stena Line ziet forse stijging autovakanties

Deel dit artikel

Stena Line ziet een forse stijging aan autovakanties deze zomer. Niet alleen op de route Hoek van Holland-Harwich (+ 11%) maar ook op de routes tussen Groot-Brittannië en Ierland (+32%) is een duidelijk herstel te zien ten opzichte van de pre-covid zomerperiode.

Erik Thulin (Trade Director Noordzee van Stena Line): “Er is een aantal zaken direct te herleiden zijn aan de recente ontwikkelingen. De problemen rond het vliegverkeer binnen Europa, de tekorten aan en de sterk gestegen kosten van een huurauto ter plaatse, files en opstoppingen op de verbinding Dover-Calais zijn zeker een aantal factoren. Maar ik denk dat ook de aanhoudende zorgen over Covid een rol speelt. Onze schepen zijn ruim opgezet en alle ruimtes aan boord zijn voorzien van een centraal ventilatiesysteem voor het creëren van een gezond binnenklimaat. Daarnaast gaat het inchecken gemakkelijk, zijn er geen wachtrijen bij de beveiliging, zijn er geen extra bagagekosten, geen autohuurkosten, en kunnen de belastingvrije aankopen in de auto meegenomen worden. Dit alles maakt het nemen van een autovakantie met de ferry een aantrekkelijke optie voor reizigers.”

Stena Line heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in haar schepen en biedt volgens Thulin een comfortabele overtocht. Er zijn diverse lounges en cabineopties, restaurants, cafés, bioscopen, speelruimtes en de onlangs uitgebreide tax free shops.

Foto: Bjoern Wylezich/Shutterstock.com

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Pelikaan weer terug in centrum Zevenbergen

Volgende bericht

Style in Travel en Great Lakes-Travel bundelen krachten

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."