Nieuws

Stijging last-minutes Turkije

Deze meivakantie kiezen veel Nederlandse reizigers voor een last-minute naar Turkije. Het tegenvallende weer zou volgens de ANVR de reden zijn van deze stijging. Corendon heeft het aantal boekingen de afgelopen tien dagen met 20% zien stijgen, dat schrijft het AD. De reisorganisatie gaat daarom extra vluchten inzetten om te voldoen aan de toegenomen vraag. TUI meldt in De Telegraaf dat de Turkse Rivièra bezig is met een inhaalrace, ook Griekenland is de afgelopen week toegenomen. Volgens de reisorganisatie staat Spanje op nummer één deze meivakantie.

Ook Thomas Cook ziet een stijging wat betreft de last-minute boekingen naar Turkije. Hanita van der Meer (Woordvoerder Thomas Cook) zegt tegenover TravelPro: “We zagen al dat Turkije, naast Spanje, goed werd geboekt voor deze meivakantie in tegenstelling tot het hoogseizoen. Maar vorige en afgelopen week hebben we een stijging naar zowel Turkije als Griekenland gezien, de reden hiervoor is waarschijnlijk het slechte weer in Nederland.”

De combinatie van het slechte weer en de scherp geprijsde aanbiedingen naar Turkije trekt veel Nederlandse reizigers over de streep om te kiezen voor de Turkse Rivièra. De recente ontwikkelingen, zoals angst voor terreur, zorgden er eerder voor dat er een drastische daling te zien was in het aantal boekingen richting Turkije. Maar liefst 50% minder boekingen in de eerste maanden van 2016, aldus GfK/ANVR Travelscan.

© 2016, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

airberlin houdt prijsactie naar VS

Volgende bericht

Lees TravelPro Webmagazine #41

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.