Nieuws

Stiptheidsactie KLM Catering Services: mogelijk vluchtvertraging

Medewerkers van KLM Catering Services (KCS) voeren vandaag stiptheidsacties uit en strijden hiermee voor een fatsoenlijke cao. Na een moeizaam traject heeft de werkgeversorganisatie Veneca op 13 juni een eindbod voorgelegd aan de vakbonden. 95% van de achterban van FNV Catering heeft dit eindbod afgewezen.

Met de ‘werken volgens de regels’ actie laten medewerkers van KCS zien dat de maat vol is en dat zij op deze wijze strijden voor een betere loon, hogere reiskosten en regelingen om het werk op een goede manier vol te kunnen houden in de toekomst. In de maand augustus staan er ook andere cateringacties gepland.

Teleurstellend
Harry de Wit (bestuurder FNV Catering): “In mei zijn er twee weken lang gastvriendelijke acties bij bedrijfscateringlocaties in het hele land gehouden om aandacht te vragen voor betere arbeidsvoorwaarden voor cateringmedewerkers. Dit heeft ertoe geleid dat de onderhandelingen hervat zijn en er een eindbod door Veneca is neergelegd. Een teleurstellend eindbod, waardoor we doorgaan met diverse acties.”

Vertragingen
Met de stiptheidsactie worden de werkprotocollen strikt nageleefd. Hieruit voortvloeiend loopt er tegelijkertijd een actie om geen overwerk op die dag te verrichten. Dit kan mogelijk tot vertragingen leiden en dat er geen maaltijden aan boord zullen zijn tijdens de toch al drukke vakantieperiode op Schiphol.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Ryanair sleept passagiers voor Hoge Raad

Volgende bericht

Sunny Cars maakt nieuwe Smile Society top 100 bekend

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.