CoronavirusNieuws

Sunweb Group start vanaf 19 juni weer met zonvakanties

Vanaf 19 juni start Sunweb Group weer met het aanbieden van zonvakanties waarbij de veiligheid van de reizigers de grootste prioriteit krijgt. Dat heeft de touroperator zojuist bekendgemaakt.

Daarom wordt eerst gestart met de bestemmingen Portugal, Kroatië, Bulgarije, België, Duitsland en Italië. Voor deze landen is het reisadvies aangepast en toeristen zijn hier weer welkom. Sunweb Group verwacht, zoals ook aangegeven door het kabinet, dat meer zonbestemmingen zoals Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Cyprus, Griekenland en Malta heel snel volgen en weer Nederlandse toeristen zullen toelaten. In overleg met airline- en accommodatiepartners werkt Sunweb Group aan een zo groot mogelijk aanbod voor vakantiegangers, zodat zij snel weer hun ideale vakantie kunnen boeken.

“Na vele maanden serieus rekening te hebben gehouden met het niet doorgaan van buitenlandse vakanties deze zomer, is het besluit van het kabinet een geweldige opsteker. Ik ben ongelooflijk blij: enerzijds voor alle reizigers die ons dagelijks vragen wanneer ze weer op vakantie kunnen en anderzijds voor onze Sunweb-collega’s die niets liever doen dan onze klanten de mooiste vakantie-ervaringen te bieden”, zegt Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group.

Reizigers uitgebreid geïnformeerd over bestemming
“Alle reizigers worden per e-mail, de website of telefonisch geïnformeerd over de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die op hun vakantiebestemming gelden. De reisorganisatie staat hiervoor nauw in contact met de overheid in Nederland en op de vakantiebestemmingen. De reisleiding ter plaatse voorziet reizigers ook van de juiste informatie en is 24 uur per dag bereikbaar voor vragen of assistentie.”

Veiligheidschecks en richtlijnen bij accommodaties
Sunweb Group is en samenwerking opgestart met Intertek Cristal om ook in de toekomst het maximale te doen aan gezondheid en veiligheid op vakantiebestemmingen. “Alle accommodaties doen onder andere een veiligheidscheck en bereiden een noodprocedure voor. Er zal alleen worden samengewerkt met accommodaties en partners die zich volledig aan de richtlijnen houden.”

Voorzieningen bestemming en accommodatie
Bij het samenstellen van het reisaanbod houdt Sunweb Group ook rekening met de beschikbaarheid van bepaalde voorzieningen en faciliteiten op de bestemming en in de accommodatie. “Denk hierbij aan de toegankelijkheid van stranden, horeca en winkels maar ook toegang tot medische voorzieningen en de geopende zwem-, horeca- en servicefaciliteiten in de accommodaties.”

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

ANVR hoopt dat Buitenlandse Zaken vóór de zomervakantie de overige landen kan afschalen

Volgende bericht

EuroParcs neemt Droomparken over

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."