Nieuws

TAAP komt met dynamisch commissiemodel

Deel dit artikel

Expedia Travel Agent Affiliate Program (TAAP) komt met een dynamische commissiemodel. In tegenstelling tot een vast commissiepercentage voor alle boekingen, komt het dynamische commissiemodel in de buurt van een shared revenue-structuur waarbij de agent de mogelijkheid heeft te kiezen uit hotels met verschillende commissieniveaus en zijn of haar verdiensten kan optimaliseren.

De dynamische commissie is nu beschikbaar op het gehele hotelproduct en vervangt het oude Expedia TAAP commissie betaalmodel. Er zijn vier commissieniveaus beschikbaar: Basic, Basic+, Premium en Premium+. De verschillende niveaus geven de agent controle en flexibiliteit om zijn potentiële verdiensten te optimaliseren. Met name in het niveau Premium+ profiteert de agent aangezien dit niveau de beste deals van Expedia met de hoogste marges betreft. Het nieuwe model biedt de agent complete transparantie in hoeveel commissie er te verdienen valt bij iedere boeking. Een bijkomend voordeel is dat er meer vrijheid ontstaat voor de reisagent omdat hetzelfde commissiepercentage zal gelden ongeacht of er direct bij boeking wordt betaald of ter plaatse.

 

Het dynamische commissiemodel is op het moment succesvol geïmplementeerd in Australië, USA, Canada, diverse grote Europese markten en wordt gedurende het jaar 2018 wereldwijd uitgerold.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

MSC Cruises komt met MasterChef At Sea

Volgende bericht

Boekingen via Vuelandia automatisch ingelezen in BAS administratie

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."