AdvertorialNieuws

Tenerife: culinaire en gastronomische tips

Deel dit artikel

De gastronomie op Tenerife heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld; traditionele gerechten gaan tegenwoordig hand in hand met nieuwe smaakcombinaties en vernieuwende technieken. Dit alles vergezeld van lokale wijnen waarvan de druivensoorten, het klimaat en de bijzonderheid van de vulkanische bodem van het eiland hen een uniek karakter geven. TravelPro geeft in samenwerking met Tenerife enkele tips om jezelf en/of jouw klanten onder te dompelen in de (gastronomische) cultuur en de keuken. 

Ontdek traditionele Canarische gerechten in een nieuw jasje in het Mirador
Naast de ligging in het charmante Garachico, tussen vissershaven, natuurlijke zwembaden, zwarte zandstranden en vulkanisch landschap, belooft de Mirador een smakelijke Canarische culinaire reis. Op zijn twee adressen, aan de rand van de stad en in het historische centrum, wachten de gasten verrassende composities, waarin smaken van weleer en innovaties worden vermengd. Dit elegante restaurant is er ook op gebrand om zijn gerechten te bereiden met lokale producten, en meer bepaald uit het gebied “Isla Baja”, gevormd door de gemeenten Buenavista del Norte, Garachico, Los Silos en El Tanque in het noordwesten van het eiland. Klik hier voor meer informatie.

Winkelen op de markt van Tegueste
Wat in juli 2004 begon met slechts acht kleine boerenkraampjes is tegenwoordig uitgegroeid tot een van de meest erkende en gewaardeerde boerenmarkten op Tenerife, waar meer dan 34 kooplieden hun producten verkopen. Bezoekers komen wekelijks naar de Mercado del Agricultor y Artesano van Villa de Tegueste om het beste te kopen van een uitstekende selectie verse seizoensgebonden groenten en fruit, lokale biologische producten, ambachtelijk brood en bereide gerechten, maar ook wijn, vlees, eieren, kaas en zuivelproducten, honing, bloemen en planten en handwerk. De boerenmarkt van Tegueste vindt elke zaterdag en zondag plaats van 8.00 tot 14.00 uur. Het is een ontspannen markt in een natuurlijke omgeving, waar het mogelijk is om een praatje te maken met de producenten en te genieten van tapas, terwijl de kinderen spelen in de speeltuin. Als bonus, niet ver daar vandaan, de Bodega El Lomo en het restaurant Casa Tomás. Beide zijn zeer populair op het eiland! Klik hier voor meer informatie.

(advertorial)

 

Author


Deel dit artikel

1 Comment

  1. 23 november 2021 at 18:46 — Beantwoorden

    Mooi dat jullie de lokale wijnen weten te waarderen, die zijn meer dan de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Van Apeldoorn bij BNR: ‘Reisbranche kan wel een imagoverbetering gebruiken’

Volgende bericht

Jubilerend VvKR: 'Opgeven is geen optie!’

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."