Nieuws

Thomas Cook: ‘Nog 2.500 klanten vast’

Kees Bukman, Directeur Vluchtcapaciteit Thomas Cook Nederland liet vanmorgen in de uitzending van het KRO-programma Goedemorgen Nederland weten dat er nog ongeveer 2.500 klanten van Thomas Cook vastzitten op diverse bestemmingen. Bukman: ‘Het grootste gedeelte van de passagiers kunnen wij vandaag repatriëren, ik denk dat dat een kleine 2.000 mensen zullen zijn. Van de 500 overige passagiers zullen de meeste morgen vertrekken en het laatste restje vertrekt op vrijdag. Het einde is in zicht. Wij laten de mensen hun eten en drinken zelf voorschieten en dat kunnen zij dan bij thuiskomst claimen bij de luchtvaartmaatschappij’.

In Turkije, waar Thomas Cook veel gasten heeft zitten, schijnt de situatie explosief te zijn. Reisleiders van Neckermann laten het Algemeen Dagblad (AD) weten dat de situatie explosief is en dat ze fysiek worden belaagd door vakantiegangers die in paniek raken. Klik hier om het artikel in het AD te lezen.

Mieke Oude Veldhuis, Alarmcentrale Eurocross, in diezelfde uitzending: ‘Wij hebben 1.500 meldingen gekregen, dus dat zou dan om zo’n 3.000 tot 4.000 mensen gaan. Daarvan is al wel een groot gedeelte teruggekomen met bussen en alternatief vervoer, maar er zitten nog steeds mensen vast in het buitenland. Er zijn mensen die hebben terugvluchten boeken rond eind april, begin mei, dus het kan nog wel een week duren. Er worden allerlei oplossingen gezocht als het gaat om de financiering van de mensen die nog lang vast zitten. Het is vooral vervelend voor patiënten, die nu in een buitenlands ziekenhuis liggen’.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

VIDEO - Van der Heijden: ‘Wij betalen ook de verfrissingen’

Volgende bericht

Hyatt Regency Curaçao opent deuren!

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.