Nieuws

Thomas Cook: tweede investeringsronde in Middellandse Zeegebied

Thomas Cook kondigt vandaag aan dat zijn hotelfonds, een joint venture met LMEY Investments genaamd Thomas Cook Hotel Investments (TCHI), zijn tweede ronde van financiering zeker heeft gesteld met €51 miljoen van CaixaBank, een van de meest toonaangevende banken in Spanje. De financiering brengt het totale bedrag dat in de afgelopen drie maanden door TCHI is bijeengebracht op €91 miljoen, na het eerste deel van €40 miljoen.

De middelen zullen worden gebruikt om te investeren in kansen in Spanje en in andere landen rond de Middellandse Zee. TCHI heeft reeds ingestemd met de aankoop van een hotel met 250 kamers op de Canarische Eilanden en een hotel met nog eens 300 kamers op de Balearen. De zeven hotels in het fonds hebben momenteel een totale activawaarde van ongeveer €250 miljoen en 2.200 kamers. Het streven is dat het fonds in de komende twee jaar 10 tot 15 hotels zal verkrijgen. Er is een selectie van verdere hotelaankopen geïdentificeerd en het team is volledig gefocust op het uitvoeren van een uitbreidingsplan voor het komende jaar.

TCHI werd in maart 2018 opgericht om de groei van Thomas Cook’s eigen hotelportfolio te ondersteunen als onderdeel van de strategie van het bedrijf om meer controle te krijgen over de hotel aanbod en de klantervaring. Het hotelfonds streeft ernaar om ondermaats presterende, noodlijdende hotels, of hotels waarin de afgelopen jaren niet meer is geïnvesteerd, in belangrijke vakantiestemmingen te werven en deze te transformeren tot sterke merken uit eigen portfolio. Enric Noguer (Chief van Thomas Cook Hotels & Resorts): “Deze nieuwe financieringsronde is een grote stap voorwaarts voor TCHI en biedt ons ondersteuning om het acquisitieprogramma in onze grootste vakantiebestemming te versnellen. Het vlaggenschip van het fonds, Casa Cook Ibiza, opent deze zomer haar deuren en dankzij deze nieuwe financiering zijn wij in staat om nog meer hotels en vakanties van topklasse voor onze klanten te creëren.”

CaixaBank is een van de belangrijkste instellingen in Spanje voor bedrijfsleningen. In 2018 verstrekte zij €21 miljard aan leningen aan bedrijven en heeft een marktaandeel van 15% in dit kredietsegment.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Avila Beach Hotel op Curaçao bestaat 70 jaar

Volgende bericht

Germania vraagt uitstel van betaling aan

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.