De rechter heeft Vacansoleil vandaag op alle punten in het gelijk gesteld in een, volgens Vacansoleil-directeur Bart van der Linden door Jan van der Tempel (Vakantiekaart.nl/Tjingo) via Goodbookers Reiswinkel Castricum en Vemde Travel, aangespannen rechtzaak.

Van der Tempel vorderde dat de opzegging van de agentuurovereenkomst door Vacansoleil met diverse reisbureaus (waaronder Goodbookers Castricum) door de rechter zou worden teruggedraaid. Vacansoleil zegde op 31 oktober 2009 de agentuurovereenkomst formeel op met diverse reisbureaus die via Vakantiekaart kortingen weggaven. Die kortingen waren volgens Vacansoleil in strijd met de richtlijnen in de agentuurovereenkomst.

Bart van der Linden, algemeen directeur Vacansoleil: ‘Het was nu juist het prijsbeleid dat voor Vacansoleil aanleiding gaf de overeenkomsten op te zeggen. Vacansoleil acht het onwenselijk dat haar producten door derden structureel en zonder onderscheid of duidelijke aanleiding in de markt worden aangeboden. Vacansoleil manifesteert zich nadrukkelijk niet als discounter of prijsvechter en wil korting op haar producten slechts inzetten als premium voor gerichte verkoop van restproduct of actieproduct. Van haar agenten verlangt zij dat deze verkopen op basis van deskundigheid in advies en niet op onwillekeurige korting’. Lees meer in TravelPro 6.

Het laatste reisnieuws als eerste lezen? Volg TravelPro via Twitter (klik hier).