Nieuws

Toeschouwersstop bij transport Corendon Boeing 747

Ruim zesduizend toeschouwers zijn volgende week getuige van het spectaculaire transport van de Boeing 747 van Corendon door de Haarlemmermeer. Het toestel heeft drie nachten nodig om de oversteek te maken van Schiphol naar de achtertuin van het Corendon Village Hotel. Elke nacht krijgen een maximaal aantal geregistreerde bezoekers onder begeleiding toegang tot een plek op het transportgebied.

Het aantal toeschouwers had veel groter kunnen zijn als omwille van logistiek en veiligheid niet een limiet moest worden gesteld aan het aantal bezoekers. Corendon Hotels & Resorts heeft ruim zesduizend mensen via e-mail geïnformeerd dat zij tot de gelukkigen behoren. “Maar”, zegt Atilay Uslu, de oprichter van Corendon, “het liefst hadden we alle geïnteresseerden in Badhoevedorp verwelkomd. We moeten echter ook rekening houden met de veiligheid en logistieke haalbaarheid van deze operatie. We willen geen enkel risico lopen.”

Het toestel wordt dinsdag 5 februari rond middernacht op een zelfrijdende trailer van de Zwanenburgbaan over de akkers van Badhoevedorp naar de eerste halte gereden aan de Sloterweg. De gelukkigen met een toegangsbewijs krijgen halverwege de route een plek toegewezen waar zij het vliegtuig van dichtbij voorbij zien komen.

De belangstelling van het publiek was het grootst voor de oversteek van de A9 in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 februari. Voor die passage wordt de snelweg tussen 1 en 2 uur ‘s nachts korte tijd afgesloten en vangrails en lantaarnpalen worden tijdelijk verwijderd. Zondag 10 februari eindigt de verbluffende trip van het toestel wanneer het toestel op sokkels tussen het Corendon Village Hotel en de snelweg A9 wordt gezet.

Belangstellenden zonder toegangsbewijs hebben helaas geen kans het transport van dichtbij te zien. Voor hen en andere liefhebbers is een livestream in de lucht die de voortgang van het vliegtuig tijdens het transport volgt. Het dringende advies aan geïnteresseerden zonder kaarten is dan ook thuis de livestream te volgen op www.corendonmission747.nl.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Thomas Cook maakt studiereizen bekend

Volgende bericht

Passagiersterminal Maastricht Aachen Airport officieel geopend

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.