CoronavirusNieuws

TUI en Corendon: gratis pcr-test voor vakantiegangers naar Griekenland

Zowel Corendon als TUI bieden de pcr-test die vanaf 17 augustus verplicht is voor vakantiegangers naar Griekenland gratis aan. De lokale autoriteiten van Griekenland eisen dat reizigers bij aankomst op hun bestemming in het bezit zijn van een gezondheidsverklaring met een negatief COVID-19 testresultaat. De reden hiervoor is dat Griekenland hiermee het aantal besmettingen tot een minimum wil beperken.

In samenwerking met U-Diagnostics, bekend onder de naam HetHuisartslab, biedt Corendon deze test kosteloos aan haar klanten aan die naar Griekenland reizen, inclusief de afgifte van het reisdocument dat nodig is om te kunnen reizen. De gebruikte test is goedgekeurd door het RIVM. Klanten worden hierover per mail geïnformeerd. Om iedereen in staat te stellen zich voor een redelijke prijs te laten testen, biedt Corendon dezelfde test ook aan voor de speciale prijs van €89,50 (inclusief reisdocument) voor mensen die geen Corendon vakantie hebben geboekt. Meer informatie over de test is te vinden op corendon.nl/pcr.

TUI vergoedt de test ook voor reizigers die bij de touroperator boeken. Voorwaarde is dat de test vóór vertrek in Nederland wordt gedaan. TUI werkt samen met HetHuisartsLab. De PCR-test wordt geheel vergoed door TUI voor alle TUI en Kras klanten die op reis gaan naar Griekenland, maar ook Aruba, Bonaire, Curaçao, St. Maarten, Cyprus en Madeira met een vertrekdatum tot en met 31 oktober 2020. Voor TUI fly Ticket Only klanten blijft TUI deze service aanbieden voor vertrekken tot en met 31 augustus 2020. Daarnaast kan TUI de PCR-test tegen een zeer sterk gereduceerd tarief van € 49,50 per persoon aanbieden indien er alleen een Transavia of KLM ticket is geboekt en wanneer een acco-only boeking een minimaal verblijf van zeven nachten heeft. Dit tarief geldt dan ook voor TUI fly Ticket Only klanten met vertrek vanaf 1 september 2020. Kijk voor meer info op tui.nl/corona-maatregelen/pcr-test/.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. Hajé van der Weide
    12 augustus 2020 at 19:08

    Gelukkig dat Corendon dit keer wel een goedgekeurde test aanbiedt. Wat betreft de speciale prijs voor niet klanten. Iedereen die zich bij het huisartslab laat testen betaalt 79,50 en 10 euro voor een verklaring. Is dus niets speciaals aan wat Corendon geregeld zou hebben. Is gewoon de reguliere prijs bij Huisartslab

Vorige bericht

Mondkapje verplicht in heel Brussel

Volgende bericht

Turkije: tienduizenden Russische vakantiegangers en capaciteitsverhoging SunExpress vanuit Duitsland

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.