CoronavirusNieuws

TUI: uitbreiding pakketreizen naar bestemmingen met momenteel oranje reisadvies

Deel dit artikel

TUI Nederland gaat diverse bestemmingen weer oppakken die momenteel nog een oranje reisadvies hebben. “Daarbij gaan wij uiterst zorgvuldig te werk door per bestemming periodiek een uitgebreide screening uit te voeren.” Een maand geleden kondigde TUI België al aan dat het niet langer alle pakketreizen naar niet-Europese bestemmingen zou annuleren. TUI Nederland liet destijds weten nog geen besluit te hebben genomen. 

Nu de knopen zijn doorgehakt, wordt het aanbod aan pakketreizen flink uitgebreid. Het gaat om pakketreizen naar de Kaapverdische eilanden Sal en Boa Vista (Sao Vicente alleen ticket only) met vertrek vanaf 15 oktober, Dubai (vertrek vanaf 1 november), Malediven (vertrek vanaf 1 november), Mauritius (vertrek vanaf 1 november), Marokko (Agadir en Marrakesh, met vertrek vanaf 15 oktober), Sri Lanka (vertrek vanaf 1 november), Mexico (Cancun, Puerto Vallarta en Los Cabos, vertrek vanaf 1 november), Kenia (Mombasa met vertrek vanaf 1 november) en stedentrips naar Edinburgh (Schotland), Londen (Engeland) en Istanbul (Turkije) met vertrek vanaf 15 oktober. TUI meldt dat er in de komende weken meer bestemmingen bij komen.

De touroperator laat weten dat een bestemming moet voldoen aan diverse criteria om een veilige en comfortabele vakantie te kunnen bieden aan haar reizigers. “Ook moet het heel helder zijn – in het geval van nieuwe én bestaande boekingen – waar reizigers op moeten letten. We hebben dat heel duidelijk gemaakt op de website-pagina van de bestemming met een blauwe balk. Die verwijst weer naar een aparte pagina per bestemming waar we alle informatie bij elkaar hebben geplaatst. Handig voor klanten, maar ook reisagenten. Je vindt er heel veel informatie en we houden het up-to-date. Kijk die goed door voordat je een boeking maakt, bij sommige bestemmingen is het bijvoorbeeld weliswaar mogelijk om er alleen getest heen te reizen, maar raden wij dat ten zeerste af gezien de lokale beperkingen die niet-gevaccineerden ondervinden.”

Reisprofessionals die een boeking maken, krijgen vóór het afronden van de boeking ook nog mededelingen voor aanvullende informatie, waaronder ‘corona informatie oranje reisadvies’. “Heb jij voor jouw klant al een boeking staan voor een van deze bestemmingen krijg je per bestemming een brief/email van ons met daarin alle informatie die jouw klant nodig heeft om goed voorbereid op reis te gaan.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

VvKR organiseert Masterclass Startende Reisondernemers

Volgende bericht

Afschuw en begrip om 'ramptoerisme' naar vulkaanuitbarsting La Palma

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.