Nieuws

UBS: “Bespaar miljarden met pilootloos vliegtuig”

De luchtvaartsector kan tot wel 35 miljard dollar per jaar besparen als ze overstappen op pilootloze vliegtuigen, dat stelt de Zwitserse bank UBS.

Door vliegtuigen in te zetten zonder piloot, zullen de personeelskosten dalen en zal ook de rekening voor verzekeringspremies en brandstof lager uitvallen. Daarnaast laat de Financial Times weten dat Boeing de technologie al in huis heeft.

De grootste drempel lijkt de publieke opinie. Uit onderzoek van UBS blijkt dat meer dan de helft van de passagiers geen vertrouwen heeft in een pilootloos vliegtuig. Volgens de Zwitserse bank moet de luchtvaartsector deze technologie langzaam introduceren en beginnen met één piloot in de cockpit en één op de grond.

© 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Vanaf 2018: Amsterdam - Orlando met Delta

Volgende bericht

Bucuti & Tara Beach Resort opent gerenoveerde vleugel

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.