Nieuws

Vakantie goed voor relatie

Opnieuw is in een onderzoek bekeken wat het effect van de vakantie is voor een relatie. Uit de resultaten blijkt dat samen op vakantie gaan een goede investering is voor het behouden van die relatie. Zo is tijdens de vakantie de kans op een huwelijksaanzoek 1 op 7, heeft bijna de helft van de ondervraagden moeite de partner na de vakantie weer minder te zien én brengen we eindelijk eens veel tijd met elkaar door. Dit blijkt uit een enquête van Vakantie.nl onder meer dan 3.000 respondenten. Ook ontpopt, volgens het onderzoek, de partner zich tijdens de vakantie als een ware geliefde die minder gestrest is (32%) en romantischer (10%). Voor stellen met kinderen is vakantie eveneens een goede opsteker. Meer dan de helft gaat wel eens zonder de kroost op vakantie. 70% doet dit om eindelijk eens tijd voor elkaar te hebben. Echter, bijna de helft van de Nederlanders vindt op vakantie gaan de ultieme relatietest. Dat uit zich al in een vroeg stadium, namelijk al bij het boeken van de vakantie. 39% heeft vooraf discussie over de bestemming en soort vakantie. Het grootste irritatiepunt is het hebben van verschillende voorkeuren over de invulling van de vakantie, zoals de hele week op het strand zonnen tegenover op excursie gaan.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Reisteams gezocht voor het goede doel

Volgende bericht

Last minute duiken met Air Malta

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.