IJsland is momenteel de interessante bestemming voor een paasbreak of de meivakantie, gevolgd door Noorwegen en Groot-Brittannië als je kijkt naar de actuele wisselkoersen, dat meldt GWK Travelex. De IJslandse kroon staat ten opzichte van de euro ruim 5% lager vergeleken met een maand geleden.

“Bij vakanties en stedentrips laten Nederlanders hun bestemming vaak afhangen van de kosten voor reis en verblijf”, zegt Leonard Stolk, CEO van GWK Travelex. “De koers van de valuta in landen buiten de eurozone is ook een interessant gegeven om de keuze te bepalen. Sommige landen zijn prijstechnisch nu extra aantrekkelijk, zoals IJsland, Noorwegen en Groot-Brittannië.”

Volgens Stolk kan het ook slim zijn om door het jaar heen de koersen in de gaten te houden als voorbereiding op de vakantie. “Als je op een gunstig wisselmoment online vreemde valuta bestelt bij GWK Travelex, kan dat enkele tientallen of zelfs honderden euro’s schelen.”

Wie nu € 500 wisselt via GWK Gravelex krijgt daar 50.620 ISK voor; eind februari was dat nog 48.143 ISK. Dat verschil betekent bijvoorbeeld dat een gezin van vier personen de toegangskosten voor de spectaculaire Hallgrimskirkja kerk in Reykjavik uitspaart. Ook de Noorse kroon is de afgelopen maand in waarde gedaald ten opzichte van de euro. Vergeleken met februari 2017 is er ruim 3,9% vanaf gegaan.

Alle commotie rond de Brexit doet de koers van het Britse pond geen goed. Dat is gunstig voor toeristen van buiten het Verenigd Koninkrijk. In een maand tijd is de waarde van het pond ruim 1,2% gedaald ten opzichte van de euro. Wie bijvoorbeeld van plan is Schotland te bezoeken en nu bij GWK Travelex 500 euro omwisselt, ontvangt zo’n 397 GBP. Een maand geleden was dat nog ongeveer 391 GBP. Dat maakt een bezoekje aan Edinburgh al een stuk aantrekkelijker. Vergeleken met een jaar geleden is het verschil nog groter. Toen stond de koers euro/GBP op 0,7267; een verschil met nu van ruim 9%.

Op gwktravelex.nl zijn online buitenlands valuta te bestellen, zonder provisiekosten. Daar zijn ook de actuele omwisselkoersen en de historische koersen tot een jaar terug te zien