CoronavirusNieuws

Van der Heijden boos op minister die coronaproof reizen ‘schijnveiligheid’ noemt

Deel dit artikel

Steven van der Heijden (CEO Corendon) is boos op Hugo de Jonge (vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) die zich eerder vandaag negatief heeft uitgelaten over het plan van Corendon om coronaproof reizen aan te bieden. Van der Heijden liet in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken weten dat de minister zich op onjuiste informatie heeft gebasseerd. “Ik vind het verbijsterend dat de minister met zo’n ongenuanceerde reactie komt, op basis van onjuiste informatie. We hebben er helemaal geen belang bij om onze reizigers schijnveiligheid te bieden. Een besmetting zou direct een beschadiging betekenen van onze naam en faam.”

De touroperator liet eerder deze week weten om deze zomer vakanties te willen organiseren waarbij vakantiegangers worden getest op het virus en tijdens de vakantie het resort niet zouden verlaten. “We zijn in overleg met een aantal bestemmingen om een ‘clean travel’-concept in te richten, waarbij we gasten gaan testen op corona voordat ze op vakantie gaan en daardoor vrij kunnen bewegen op het resort”, dat liet Steven van der Heijden (CEO Corendon) weten bij het radioprogramma Dit is de dag‘ op NPO Radio 1.

De minister noemde de sneltests vandaag dus niet betrouwbaar met de woorden: “Het is een vorm van schijnveiligheid, daar moeten we niet aan beginnen. All inclusive zou wel eens inclusive het virus kunnen zijn.” Volgens Van der Heijden suggereerde de minister dat de touroperator een antistoffentest zou gebruiken in plaats van een echte coronatest. Van der Heijden liet tevens weten dat hij al weken wil spreken met het RIVM en het Outbreak Management Team over de plannen van de touroperator, maar daar werd niet op gereageerd. “We krijgen taal noch teken. Dan lanceren we de plannen en dan heeft men blijkbaar tijd om direct op kabinetsniveau te reageren.”

Vanavond reageerde Van der Heijden ook bij Op1 op de uitlatingen van de minister. “We kunnen veilig op vakantie met coronatest voor vertrek.” Bekijk hier de uitzending: https://www.npostart.nl/POMS_BV_16144824


Deel dit artikel
Vorige bericht

Foutje...

Volgende bericht

Riu Plaza Berlin heropent op 25 mei

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.