Nieuws

Van Dongen: “Er wordt ontzettend veel ‘laat’ geboekt”

De grote vraag sinds de start van het nieuwe seizoen: wordt de zomer van 2019 hetzelfde als die van 2018? Maar tot grote vreugde van Coby van Dongen (commercieel directeur bij de Jong Intra Vakanties) zijn er de afgelopen weken extra veel boekingen gemaakt – zowel ver weg als dichtbij – waardoor de zomer nu 5% in de plus staat.

Van Dongen: “We weten allemaal wat de lange stabiele zomer van 2018 voor de reisbranche heeft betekend. Dit jaar moest het beter worden. Vorige zomer kon niet worden geëvenaard in teruggang van boekingen, want iedereen merkt wat de kosten zijn van een paar dagen naar allerlei pretparken gaan en andere uitjes in Nederland. En jaar in, jaar uit in ons eigen land blijven wil ook niet iedereen. Ik had onze hoop erop gevestigd dat deze zomer beter zou worden en gelukkig is dat ook gebeurd. De zomer staat bij ons in een mooie plus.”

Laat
Van Dongen laat weten dat het last minute-gedrag – en dan letterlijk gezien als laat boeken – veranderd. “Er wordt ontzettend veel ‘laat’ geboekt en dan niet alleen reizen binnen Europa, ook voor verre vakanties. Het gat tussen de vroeg- en de laatboekers wordt groter. Mensen die echt precies weten waar ze naartoe willen, weten wanneer ze vakantie hebben en geen risico’s willen nemen, boeken vroeg. Dat zijn niet alleen de gezinnen met schoolgaande kinderen. Onze bus- en excursiegasten hebben een overvolle agenda met oppassen op de kleinkinderen, diverse reizen die worden gemaakt en ook deze mensen boeken steeds eerder. Gelukkig ook maar, want januari en februari zijn nog steeds bepalende maanden. De enorme aanwas van klanten die laat tot een besluit komen, verrast mij wel.”

Van Dongen zegt dat niet alle bestemmingen even goed lopen. Welke bestemmingen dat zijn, lees je vandaag in TravelPro 34.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Toerismebestrijding

Volgende bericht

Klare: “Overtoerisme speelt geen rol, Nederlanders zijn welkom"

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."