CoronavirusNieuws

Van Uden: “Afwachten of de premier met een reactie komt”

Een paginagrote brandbrief van een aantal bij het ANVR aangesloten reismerken stond afgelopen zaterdag in NRC. In de brief werd premier Rutte gewezen op het feit dat er een groot verschil is tussen het boeken van een reis en het daadwerkelijk máken van een reis. Van een reis boeken werd immers nog nooit iemand ziek.

De reisbranche refereert hiermee aan de herhaaldelijke oproep van Rutte om geen reizen te boeken tot en met eind maart. Dit schoot de reisbranche, die al ruim 10 maanden nagenoeg stilligt, in het verkeerde keelgat, want een dergelijke oproep doet vermoeden dat het alvast boeken van een reis die pas later dit jaar plaatsvindt óók al niet meer mag. Voor veel bedrijven in de reissector kunnen dergelijke boekingen, of dus juist het uitblijven ervan, het verschil betekenen tussen voortbestaan en faillissement.

Reactie
Een andere doorn in het oog van de reisbranche die in de brief naar voren komt, is de manier waarop reizigers worden weggezet door de premier. Reeds meerdere keren nam Rutte het woord ‘asociaal’ in de mond als hij het had over reizigers. Middels een uitgebreide uiteenzetting wordt deze aantijging ontkracht. Uit de duizenden reacties, en het feit dat de open brief in een kort tijdsbestek massaal werd gedeeld op sociale mediakanalen als LinkedIn en Facebook, kan opgemaakt worden dat de uiting op zijn zachtst gezegd tongen heeft losgemaakt en de goedkeuring kan wegdragen van talloze Nederlanders. Initiatiefnemers Harco van Uden en Elke Kuipers (ITG Companies) wachten in spanning af of de premier komt met een reactie of actie naar aanleiding van de brief, zoals sectorspecifieke hulp en het bijstellen van zijn communicatie.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

ANVR in gesprek met Mona Keijzer (EZ) over hulp ZRA's

Volgende bericht

Negatieve PCR-test nodig om VS in te komen

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.