Blogs

Verhalen

De reisbranche is en blijft een bijzondere branche, zo heb ik de afgelopen dagen weer mogen ervaren. Van directie, reisagenten en productmanagers tot sales- en marketingmedewerkers.

Denk bijvoorbeeld aan Coby van Dongen. Zij vertelt verderop in dit nummer hoe zij in de reisbranche terecht is gekomen en hoe haar vader daar tegenover stond. Een boeiend verhaal dat zeker de moeite is om te lezen.

Tijdens de dagtrip van Holland International met ArkeFly naar Venetië om de nieuwe cruisebrochure te lanceren waren bijna 180 reisagenten mee. Ieder met een ander verhaal en velen aangegrepen door het wegvallen van Reisburo Nijenhuis.

Iedereen kent elkaar en lijkt te weten wat er bij de ander precies aan de hand is, maar toch komen we vaak plotseling voor verassingen te staan. Sudtours verrast met het ‘op slot’ gooien van haar website. De klant moet nu wel naar het reisbureau om de reis af te handelen.

Begin deze week mocht ik bij het afscheid zijn van de passagiersvluchten van Martinair. Een erg bijzondere gebeurtenis waarbij veel aanwezigen het niet droog hielden. Er zal zeker nog lang over worden nagepraat.

Op het RTL Nieuws vertelde een luchtvaartdeskundige dat het ‘de ontwikkelingen in de luchtvaart’ waren die Martinair de das om hebben gedaan en hij doelde daarbij onder meer op de (op)komst van ArkeFly. Des te bijzonderder vind ik het dat Ferdinand Fransen, jarenlang directeur van Arke, ons vakblad een anekdote wilde leveren over zijn ervaring(en) met Martin Schröder.

Ik heb nooit met de luchtvaartpionier Schröder hoeven onderhandelen. En echt kennen doe ik hem ook niet. Dat hij mooi kan vertellen weet ik wel. De ‘kenners’ uit de branche reageren zeer uiteenlopend op het stoppen van de passagiersvluchten van Martinair. Van zeer positief tot zeer negatief. Blijf ons jullie verhalen mailen. Positief of negatief. Meneer Schröder, bedankt voor uw mooie verhalen.

Arjen Lutgendorff
a.lutgendorff@reisburoactueel.nl

© 2010 – 2012, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Win een sprong voor jou en je collega

Volgende bericht

Improve Communication Network verwelkomt DSA

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.