Nieuws

Video – Booking.com bouwt Silicon Valley-achtige campus in hartje Amsterdam

Booking.com vierde onlangs de start van de bouw van een gloednieuwe kantoorruimte voor 4.000 Booking.com-medewerkers in Amsterdam en een opleidingscentrum voor de ruim 17.000 medewerkers van het bedrijf wereldwijd. De Booking-campus wordt gebouwd op de oostelijke rand van het Oosterdokseiland en is een van de grootste stedelijke bouwprojecten in West-Europa. De start van de bouw werd officieel ingeluid met een feestelijke ceremonie waar onder andere Gillian Tans (CEO Booking.com) en vertegenwoordigers van de stad bij aanwezig waren.

Het project (van 72.500m²) biedt naast de kantoorruimte en een opleidingscentrum ook multifunctionele faciliteiten bieden die beschikbaar zijn voor een breder publiek. De ambitie is om een inclusieve en gastvrije werkomgeving te creëren waar duurzaamheid een centrale rol speelt en tegelijkertijd een architectonisch middelpunt te creëren dat toegankelijk is voor een breder publiek. Het project dient in 2021 afgerond te zijn.

Lees verder onder de video.

“Samen met de gemeente Amsterdam en al onze partners bij dit project zetten we ons tot het uiterste in om een open, inspirerende campus te bouwen, die niet alleen een architectonische verrijking is van dit deel van het centrum, maar ook het imago van de stad als belangrijkste tech hub in Europa zal versterken. Zo groeien we samen verder. Het is ons een enorm genoegen dat we onze banden met Amsterdam nog steviger maken. De stad zit echt in ons DNA”, aldus Tans.

De 1.200 betonnen pilaren die dienen als fundering van het gebouw hebben een totale lengte van 20 kilometer, gelijk aan de afstand tussen Amsterdam en Haarlem. De hoeveelheid staal die wordt gebruikt voor de bouw van de campus staat gelijk aan een halve Eiffeltoren. Er wordt verwacht dat er in totaal 2,3 miljoen manuren zullen worden besteed aan de constructie van het project, met een gemiddelde van 200 mensen die drie jaar lang dagelijks aanwezig zullen zijn en ongeveer 450 mensen tijdens de piekperiodes. Oosterdokseiland biedt een levendige mix van woon-, werk-, studie-, recreatie- en amusementsmogelijkheden voor zowel bewoners als bezoekers. Verschillende toonaangevende technologiebedrijven hebben zich de afgelopen jaren in het gebied gevestigd. Dit geldt ook voor verschillende openbare voorzieningen, een hotel en diverse restaurants.

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

ACM: 'Vakantiegarant moet stoppen met misleiden van klanten'

Volgende bericht

Steun voor Elbers als topman van AF-KLM

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.