Nieuws

Vliegtuig met 189 inzittenden neergestort in Javazee

Deel dit artikel

Een Boeing 737 Max 8 (JT 610) van de Indonesische vliegmaatschappij Lion Air is vanochtend vroeg  in zee neergestort. Het toestel was onderweg van Jakarta naar Pangkal Pinang. Volgens de plaatselijke autoriteiten zaten er 189 mensen aan boord. De hoop op overlevenden is klein.

De vlucht zou een uur en tien minuten duren. Kort na vertrek rond 6.20 uur (lokale tijd) zou het mis zijn gegaan. Het vliegtuig verloor 13 minuten na het opstijgen het contact met de luchtverkeersleiding, zegt directeur Edward Sirait van Lion Air. Wrakstukken van het toestel zijn gelokaliseerd op zo’n 70 kilometer afstand van de Indonesische hoofdstad. Naar verluidt zijn er reddingsvesten, telefoons en delen van het vliegtuig gevonden. Het wrak ligt naar schatting op een diepte van zo’n 35 meter.

Foto Flight Radar

Lion Air werd in 1999 opgericht. De luchtvaartmaatschappij groeide sterk de afgelopen jaren. En werd onlangs van de zwarte lijst gehaald door de Europese Commissie. De maatschappij vliegt hoofdzakelijk binnen Indonesië.

Buitenlandse Zaken laat weten de ramp op de voet te volgen, het is nog niet bekend of er Nederlanders aan boord zitten. Voor vragen kunnen mensen contact opnemen via +31 247 247 247.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

“Klaar met TravelBird: seinen op rood, alarmbellen rinkelen”

Volgende bericht

EasyJet: 'Amsterdam-Londen grote kanshebber voor elektrische commerciële vluchten'

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."