We weten het: de zomer is amper begonnen en bij Travelpro kijken we al naar komende winter. Dat doen we natuurlijk met een reden, zodat jij nu al weet wat er komen gaat.  

Avila Reizen

Tim van der Wel (Avila Reizen) laat weten dat ze bij Avila Reizen momenteel aan verschillende noviteiten werken. “Een van de grotere projecten is een volledig vernieuwde website met veel mooie inspiratie. Verder zijn enkele toffe famtrips in ontwikkeling en zijn we momenteel met onze stichting een nieuw huis voor tieners in Venezuela aan het opzetten.” Op de vraag of er ook nieuw aanbod komt, antwoordt Tim: “We investeren continu in uitbreiding van ons aanbod met de meest waanzinnige reisproducten die op onze prachtige planeet mogelijk zijn. Als we naar de aanvragen en boekingen kijken, zien wij vooral dat de trend van zo speciaal mogelijk doorzet. We zien momenteel al veel boekingen binnenkomen voor Antarctica, Costa Rica, Argentinië, Chili, Zuid-Afrika, Zuidoost Azië en Lapland voor komende winter. Wij verwachten een stijging van rond de 20% ten opzichte van afgelopen winter. Laten we met elkaar proberen dat de meest waanzinnige reiservaringen nog voor ons liggen en laten we veel mensen gelukkig maken met het moois dat onze wereld te bieden heeft, terwijl we ook een grote focus leggen op een positieve impact op de bestemmingen, ook komende winter weer.”

Sunny Cars

Marco Ammerlaan (Director of Sales bij Sunny Cars): “De vraag naar autohuur neemt sterk toe. Recent hebben wij ons aanbod daarom al flink uitgebreid. In Spanje en Italië hebben wij onlangs bij bestaande partners nieuwe services toegevoegd waarmee het ophaalproces versneld kan worden en de huurder na aankomst op zijn vakantiebestemming nog sneller kan genieten van de inbegrepen ongelimiteerde kilometers. Ook werd op Mallorca een product ontwikkeld waarbij zelfs de GPS en kinderzitjes zijn inbegrepen. Meer dan 50% van ons aanbod bestaat uit live rates. Hierdoor zie je gelijk of een bepaald type auto beschikbaar is. Houd er wel rekening mee dat met live rates de huursom dagelijks kan wijzigen. Stel dus geen offerte op, maar boek de auto direct voor jouw klant in. Je kunt bij ons gratis annuleren tot één uur voor huuraanvang als de gedachten van jouw klant nog verandert.

Verwachtingen
“Net als de zomer is de winter voor ons ook een belangrijk seizoen. We verwachten dat de Canarische Eilanden en de ABC-eilanden wederom populair zullen worden. Het zijn al jaren onze wintertoppers. Maar vergeet ook niet de verre bestemmingen, zoals Amerika en Zuid-Afrika of de Nordics. Zeker de Scandinavische landen laten het laatste jaar een grote groei zien. Als tip willen we de reisagent meegeven om vroegtijdig de huurauto vast te leggen. Zeker voor de eilanden is het aanbod vaak beperkt gedurende vakantieperiodes en feestdagen.”

Zorgeloos
“Naast de winterzon wordt wintersport ook steeds belangrijker voor ons. De afgelopen jaren is ons aanbod in Nederland uitgebreid met meer dan 150 verhuurlocaties. Ideaal voor klanten die niet met hun eigen, maar met een huurauto naar hun wintersportbestemming willen afreizen. Zo zijn alle type huurauto’s met winterbanden te verkrijgen waardoor je klanten die vanuit Nederland met een huurauto op vakantie willen, de all-in service en zorgeloze ervaring van Sunny Cars kunt bieden. En haalt jouw klant de huurauto op op een bestemming waar winterbanden verplicht zijn? Dan zitten deze kosten inbegrepen in de huursom.”

24/7
“Zoals je van Sunny Cars gewend bent, staan we 24/7 voor je klaar. Mis je iets in ons aanbod, loop je ergens tegenaan, laat het ons zeker weten. We zijn continu bezig om ons product te optimaliseren en onze services uit te breiden. Denk aan het Contactloos Ophalen van je huurauto waardoor je nog sneller de weg op kunt. Maar ook onze Geen Waarborg-service is op steeds meer bestemmingen mogelijk. Ideaal als jouw klant niet in het bezit is van een creditcard, want wij staan voor de klant garant.”

Untamed Travelling

Mariëlla Luijkx (Travel Designer Noord-Amerika Untamed Travelling): “Komende winter leggen wij meer de nadruk op de reismogelijkheden van de Caribbean. De eilanden zijn zo uiteenlopend dat het voor reizigers die de warmte willen opzoeken, geweldig is om combinaties te maken en zo gedurende één vakantie totaal verschillende ervaringen op te doen. Combineer activiteiten in de overvloedige natuurlijke pracht van Dominica met de stranden van het mondaine St. Barth, de Côte d’Azur van de Caribbean. Of ga eilandhoppen op de verschillende groene eilanden van Guadeloupe met een afsluitend verblijf op ‘divers’ paradise’ Bonaire.”

 Worden er nieuwe bestemmingen en/of diensten toegevoegd aan het aanbod?
“Wij blijven ons aanbod continu vernieuwen en uitbreiden. Niet alleen qua bestemmingen maar ook door samenwerkingen aan te gaan met nieuwe partners die ons zelfs verrassen met prachtige ‘out of the box’ ervaringen. Recentelijk hebben we Albanië toegevoegd aan onze bestemmingen, een weinig bezochte uithoek van Europa die verrast met geweldige natuur, vriendelijke inwoners, een rijke geschiedenis en een fascinerende cultuur. Op korte termijn doorkruis je met ons ook de Stille Zuidzee tijdens een expeditiecruise, varend van de saffierblauwe lagunes en de witte zandstranden van Frans-Polynesië naar de paradijselijke eindhaven in Fiji. Verleng daarna je reis op Fiji’s ‘Big Island’ Vanua Levu. Nauwelijks ontdekt door reizigers is het een van de best bewaarde geheimen van de tropen.”

Welke bestemmingen worden komende winter ‘booming’?
“Canada, en dan met name Yukon, is een fantastische bestemming in de winter. Het biedt met zijn uitgestrekte ijsvelden, imposante gletsjers en met sneeuw getooide bergketens niet alleen fantastische wintersportmogelijkheden; je kunt er ook het Noorderlicht zien dansen! Dichter bij huis bieden wij ook unieke off-piste adrenaline en culinair genot aan in het Noorse Sunnmøre. Of maak een tiendaagse selfdrive over de Lofoten en Vesterålen waar je walvissen kunt spotten met als klap op de vuurpijl de kans om het zwermende Noorderlicht te zien. Maar onze nummer één bestemming voor de winter blijft Zuid-Afrika, een land dat zo’n grote diversiteit aan landschappen en bezienswaardigheden herbergt, dat er ook wel wordt gesproken over ‘Zuid-Afrika, de wereld in één land’. We zijn onlangs naar Indaba (Zuid-Afrika) geweest, de grootste reisbeurs van Afrika, waar we weer heel veel nieuwe partners hebben ontmoet, nieuw product hebben gezien en inspiratie hebben opgedaan. Houd onze website en social media kanalen dus zeker in de gaten.”

Wat zijn jullie verwachtingen voor de winter wat betreft boekingen?
“De verwachtingen zijn goed. We stomen nu in volle kracht door omdat ons salesteam bijna op volle sterkte is. Vanwege drukte en de vele aanvragen blijven we echter op zoek naar versterking.”

Welke bestemmingen worden extra in de spotlights gezet?
“Dit najaar nemen wij twee groepen reisagenten mee op studiereis naar India en Zambia, twee bestemmingen die perfect zijn om in onze winter te verkennen. We zullen deze bestemmingen de komende tijd dan ook extra in de spotlights zetten. De kleurrijke gastvrijheid van Rajasthan, een staat overladen met eeuwenoude geschiedenis, kunst en cultuur met prachtige artistieke forten, paleizen en tempels in de levendige steden zal je sprakeloos achterlaten. Terwijl de ongerepte wildernis Zambia misschien wel tot dé Untamed-bestemming bij uitstek maakt. De machtige Zambezi Rivier is de thuishaven van grote aantallen nijlpaarden, olifanten en buffels en in South Luangwa National Park worden al je zintuigen geprikkeld. Beide bestemmingen zijn intens en spectaculair.”

Sunair Vakanties

Marja Bouwmeester (Sunair Vakanties): “We zijn aan het kijken of we weer een aantal nieuwe steden kunnen toevoegen aan het product. Belangrijk hierbij is dat de vluchten mooi aansluiten bij de wensen van de klant en dat er voldoende keuze is. We kijken dus ook naar het aanbod van de luchtvaartmaatschappijen. Soms krijgen we van reisagenten tips over een bestemming, dat is altijd heel fijn omdat deze bestemmingen direct uit de markt komen en we daar dan goed naar kunnen kijken. Daarnaast kijken we ook naar steden die bereisbaar zijn met de trein. Samen met NS hebben we een mooie tool in handen waardoor we steeds meer bestemmingen realtime kunnen boeken. Als we daar mooie kansen zien in het aanbod, dan zullen we er zeker voor kiezen om die bestemming ook op te nemen. Als er nieuwe bestemmingen komen, kijken we natuurlijk of we daar ook directe transfers en extra’s aan toe kunnen voegen, ontzorgen is iets wat we graag doen dus dat hoort er dan ook bij.”

Populair
“De zuidelijke steden doen het traditioneel goed in de wintermaanden. Even wat zonnestralen vangen, dat doet iedereen goed. Maar ook de kerstmarktsteden doen het heel goed, van eind november tot half december. Wij verwachten een goede winter tegemoet te gaan. De consument heeft na de zomervakantie weer zin om plannen te maken voor de wintermaanden. Wij zetten in op een plus voor winter 24/25. De inkoop op verschillende steden is afgerond en het is mooi om te zien dat de eigen ingekochte hotels in veel steden is toegenomen. Nog meer scherp ingekochte hotels dus! Kortom, wij hebben zin in het winterseizoen. Wil de klant voor een scherpe prijs op reis in de wintermaanden? Wacht dan niet te lang. SJORS is er al helemaal klaar voor.”

Yaxa Reizen

Tomas Tiekstra: “Wij hebben een aantal noviteiten voor dit najaar, onder andere een uitbreiding op Egypte met een driedaagse Nijlcruise. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit een werkelijk onvergetelijke aanvulling is op een rondreis door Egypte. Daarnaast zijn we bezig met Rovos Rail voor een treinreis door Zuidelijk Afrika. Ik was onlangs op de Indaba in Durban,  Zuid-Afrika, erg onder de indruk van wat een treinreis kan bieden op het gebied van een unieke reisbelevenis in dit deel van de wereld. Op maat gemaakte treinsafari’s door het hart van Afrika gecombineerd met prachtige landschappen met de glamour en opwinding van de gouden eeuw van vakantiereizen. Dat is zo bijzonder! Natuurlijk blijven we altijd bezig met het updaten en upgraden van ons huidige bestand. De reisbranche verandert snel en daar proberen we zo goed mogelijk in mee te gaan.”

Nieuwe bestemmingen
“Oeganda wordt mogelijk de nieuwe bestemming. In het oosten van Afrika kent het land uitgestrekte savannes waar je de Big Five zeker zult zien, maar hier heb je ook kans om berggorilla’s te spotten diep in de oerwouden. Deze bestemming mag niet ontbreken in het aanbod van Yaxa Reizen en is een mooie uitbreiding op het huidige Oost-Afrika-aanbod met Kenia en Tanzania. Ook Belize wordt opgenomen in ons landenbestand, een klein land in Midden-Amerika met een ongerepte natuur die een grote diversiteit kent. Een kust met palmen, blauwe zee en het op een na grootste koraalrif ter wereld, maar het biedt ook jungle en overblijfselen van klassieke Mayasteden zijn te vinden in dit bijzondere land.”

Populaire bestemmingen
“Costa Rica en Zuid-Afrika, maar ook Thailand en Mexico zijn erg in trek. Voor deze bestemmingen merken we na een aantal jaren weer een grote interesse. In onze wintermaanden zijn dit fijne bestemmingen om te bezoeken. Niet alleen vanwege het weer, maar ook vanwege de diversiteit die de landen bieden. Ook Vietnam blijkt in de winter, maar eigenlijk het gehele jaar, erg populair. Vanwege de verschillende klimaatsoorten en periodes is het een perfecte winterbestemming. In de vroege winter, tot en met december, is ook Namibië een fijne bestemming. Zowel Namibië als Vietnam zijn goede bestemmingen voor diegene die de ‘reguliere’ bestemmingen (respectievelijk Zuid-Afrika en Thailand) al eens hebben gezien.”

Verwachtingen
“We merken de afgelopen periode voor elk seizoen al een stijging, we hopen dus dat we dit in de winter kunnen doorzetten. De eerste boekingen voor de winter en 2025 zijn al een feit. Op dit moment is Japan een zeer populaire bestemming voor Yaxa Reizen. Vandaar dat we in september een studiereis  ‘Mysterieus en veelzijdig Japan’ organiseren. Een enthousiaste groep van twaalf reisadviseurs gaat zich in dit bijzondere land verbazen over de enorme tegenstellingen. Nergens ter wereld gaan eeuwenoude tradities zo melodieus samen met hightech en futurisme. De reisadviseurs gaan uiteraard kennismaken met de vriendelijke locals en genieten van de verrukkelijke Japanse keuken. Reisexpert Joyce van het Yaxa-team is gespecialiseerd in reizen naar Japan en begeleidt de groep. We vinden het belangrijk dat de reisadviseurs zelf kennismaken met Japan, zodat ze hun klanten nog beter kunnen adviseren. Ook dit is een perfecte winter(sport)bestemming.”

Fox & ANWB Reizen

Anja van Overbeeke (Accountmanager Retail): “Fox gaat onder nul! Winterreizen naar het noorderlicht zijn booming en boek je nu ook bij Fox. Daarnaast zijn single- en individuele reizen naar Levi in Fins Lapland én groepsreizen naar Spitsbergen nieuw in ons aanbod. Deze winterreizen zijn inclusief geliefde arctische belevenissen, zoals een huskysledetocht en sneeuwscootersafari. De groepsreizen worden ter plaatse begeleid door een Nederlandssprekende reisleider. Ook Noorwegen in de winter biedt een unieke ervaring. Tijdens onze nieuwe zevendaagse fly-drive winters Noord-Noorwegen – Narvik & Lofoten rijdt men in eigen tempo door het winterse landschap.”

Nieuw bij ANWB
“ANWB heeft deze winter bovendien volop aanbod kerst- en kerstmarktcruises, exclusief voor ANWB-klanten. Vooral de driedaagse kerstmarktcruise Düsseldorf, die van eind november tot en met half december vaart, is erg populair. Daarnaast kunnen de klanten kiezen uit een zevendaagse kerstcruise Rijn en Moezel, een zevendaagse Oud en Nieuw-cruise Rijn en Moezel of een achtdaagse kerstcruise Donau.”

Retail
“We hebben op het uitbrengen van de Fox-brochure met een greep uit ons reisaanbod veel positieve reacties ontvangen en we zien aan de eerste boekingscijfers dat zowel onze partners als hun klanten Fox weer hebben omarmd. De best geboekte bestemmingen zijn Zuid-Afrika, Thailand, Vietnam en Nieuw- Zeeland. We verwachten volgend jaar een flinke groei, aangezien onze groepsreizen dit jaar pas na 1 september 2024 vertrekken en 2025 het eerste volledige vertrekjaar is. Nieuw bij Fox is Europa, waar wij de klant verrassen met de mooiste autoroutes en bijzondere accommodaties. Van roadtrippen door ‘Posh’ Engeland tot de veel geboekte fly-drive Corsica. Ook gezinnen komen aan hun trekken tijdens onze avontuurlijke familievakanties, zowel binnen als buiten Europa.”

Fox in 2025
“Naast de gestage verdieping van het aanbod verre groepsreizen, breidt Fox ook het assortiment singlereizen flink uit met onder meer rondreizen naar Sri Lanka en Kroatië. Fox heeft een goede naam onder soloreizigers en vanaf de herintroductie zien we dat onze singlereizen volop geboekt worden. Verder breiden we ons aanbod voor families uit met verre familiegroepsreizen naar onder meer Thailand, Costa Rica, Zuid-Afrika, Marokko en Bali. Ook de introductie van het aanbod groepsreizen binnen Europa werpt zijn vruchten af, met groepsreizen naar bijzondere bestemmingen zoals Roemenië en Albanië.”

Explora Journeys

Suzanne Kochen (Head of Sales, Northern Europe): “Onze schepen zullen deze winter in de Caribbean varen waar wij verschillende routes aanbieden die met elkaar gecombineerd kunnen worden om zo een reis samen te stellen met de juiste reisduur voor de klant. Omdat wij dit jaar met twee schepen in de Caribbean zullen zijn, hebben wij ook meer mogelijkheden om het aanbod diverser te maken en ook een aantal reizen richting bijvoorbeeld Mexico en Midden-Amerika te maken. Waaronder een reis van acht nachten, van/naar Miami op 28 januari 2025 met EXPLORA I waarbij wij naast de bekende plaatsen Cozumel en Costa Maya, ook Progreso (Merida) bezoeken aan de noordzijde van Yucatan.”

Oversteek
“Ons tweede schip EXPLORA II wordt in de vaart genomen en zal komende winter haar eerste seizoen in de Caribbean varen. Op 5 november start haar oversteek van Barcelona naar Bridgetown, Barbados (de reis kan ook verlengd worden tot Miami). EXPLORA II is dan van 15 november 2024 tot 14 maart 2025 in de Caribbean, wanneer de oversteek terug naar de Middellandse Zee begint in Miami. EXPLORA I blijft iets langer in de Caribbean en begint begin april aan haar overtocht naar de Middellandse Zee met een prachtige route via onder andere Bermuda, de Azoren en Lissabon. Aan boord van EXPLORA II werken wij met een nieuwe retail partner, die wij op een later moment bekend maken.”

Favoriet
“De bij Nederlanders altijd populaire ABC-eilanden komen natuurlijk voor in onze routes. Bijvoorbeeld tijdens oud en nieuw hebben wij een reis met EXPLORA I die start op 30 december in Barbados, tijdens Oud en Nieuw in Grenada ligt, en vervolgens Bonaire, Curaçao en Aruba bezoekt voor de reis eindigt in Miami. Deze reis is uiteraard uit te breiden met bijvoorbeeld de kerstreis. Ook later in het seizoen zullen wij de eilanden bezoeken, onder andere met EXPLORA II tijdens een reis van San Juan naar Barbados met vertrek op 21 februari 2025. Naar ons idee is een combinatie van bekende havens en verschillende kleinere eilanden een goede basis voor onze reizen om zo een interessante en afwisselende mix van bestemmingen te creëren. Bij deze kleinere eilanden kan je bijvoorbeeld denken aan St. Barth’s, Virgin Gorda en Bequia.”

Verwachtingen
“Met de huidige promotie Unique Escapes zijn de tarieven voor veel reizen in de Caribbean deze winter extra aantrekkelijk. Nederlanders zoeken graag de zon op in de wat donkere en grijze maanden in. En vergeet vooral de feestdagen niet. Wij zien dat er steeds vaker mensen zijn die graag op reis zijn (vaak met familie/meerdere generaties die samen reizen, maar soms ook juist zonder familie) tijdens kerst en oud en nieuw. Ook voor deze reizen is de Unique Escapes promotie van toepassing, wat Explora Journeys een interessante optie maakt voor deze reisperiode. Vanaf juni is het mogelijk om via ons boekingssyteem of via ons Explora Experience Centre vluchten te boeken in combinatie met een van onze reizen.”

TUI

TUI laat weten dat het vanaf komende november twee keer per week vanaf Brussel naar Curaçao vliegt, wat natuurlijk ook interessant is voor Nederlandse reizigers die in de zuidelijke provincies wonen. TUI fly België vliegt komende winter ook vanaf Brussel naar Antalya en Agadir. Daarnaast vliegt TUI fly twee keer per week met eigen Dreamliner vanaf Schiphol naar Zanzibar en Kenia. TUI fly vliegt komende winter ook rechtstreeks vanaf Nederland naar verschillende Egyptische bestemmingen, zoals Marsa Alam, Hurghada en Sharm el Sheikh. Daarnaast biedt TUI in samenwerking met Transavia Lissabon en Porto aan, en vliegt het met diezelfde airline komende winter naar Ibiza, dat overigens een nieuwe winterbestemming wordt voor TUI.

ABC-eilanden
Aruba, Bonaire en Curaçao zijn ook komende winter bij TUI een vaste waarde. TUI fly voert dertien vluchten per week uit naar Curaçao, met iedere dag de mogelijkheid om non-stop te vliegen. TUI biedt vijf vluchten per week aan naar Bonaire, drie keer uitgaand en twee keer thuiskomend rechtstreeks. TUI is overigens de enige met rechtstreekse vluchten naar dit Caribische eiland. Aruba wordt twee keer per week aangevlogen, ook hier zijn non-stopvluchten mogelijk.

Kaapverdië
Kaapverdië blijft net als de ABC-eilanden een belangrijke winterbestemming voor TUI. Er worden dan ook meerdere vluchten per week aangeboden. TUI fly vliegt dagelijks naar Sal, waarvan twee keer per week vanaf Eindhoven. De airline vliegt drie keer per week naar Boa Vista en twee keer per week naar Sao Vicente.

RIU

RIU Hotels & Resorts keert terug naar Mauritius met twee nieuwe hotels aan de voet van de berg Le Morne Brabant: Riu Palace Mauritius en Riu Turquoise. Riu Palace Mauritius is een adults only in de categorie superior viersterrenhotels en biedt de nieuwe en exclusieve Elite Club. Met de Elite Club biedt het hotel de mogelijkheid om een luxueuze ervaring te reserveren met kamers op een toplocatie. De Elite-gasten ontvangen een welkomstgeschenk en profiteren van een exclusief zwembadgedeelte, een gereserveerd gedeelte op het strand en een exclusief Elite Club-restaurant. Het hotel Riu Turquoise, met vier sterren, is daarentegen het ideale hotel voor een gezinsvakantie dankzij het uitgebreide aanbod aan diensten en eetgelegenheden.