Nieuws

Wel of niet naar ITB? Messe Frankfurt cancelt grote internationale beurs

Deel dit artikel

Messe Frankfurt heeft bekendgemaakt dat het de vakbeurs Light + Building cancelt en verschuift naar september 2020. De gecancelde beurs verwachtte 220.000 bezoekers en 2.700 exposanten uit 55 landen. De ITB verwacht 100.000 vakbezoekers en 10.000 exposanten uit meer dan 180 landen.

Het is dus nog maar de vraag of de ITB in Berlijn door kan gaan nu er in Frankfurt een internationale beurs van vergelijkbare grootte wordt geannuleerd. Een van de redenen waarom Light + Building in maart wordt geannuleerd, is dat de grootste groepen exposanten en bezoekers uit China en Italië komen.

De beslissing om het event te cancelen werd besloten in samenspraak met de autoriteiten en gezondheidsinstanties van Frankrijk, die hadden geëist om gasten uit China extra te controleren op hun gezondheid. Dat zou voor de organisatie een enorme uitdaging zijn geweest.

De ITB staat gepland van 3 tot en met 8 maart en is de nummer één vakbeurs voor de reisindustrie. Volgens de ITB komen er doorgaans niet veel bezoekers uit China, omdat Chinese bedrijven meestal worden vertegenwoordigd door Duitse partijen.


Deel dit artikel
Vorige bericht

EasyJet: Kopenhagen en Berlijn nieuwe bestemmingen vanaf Schiphol

Volgende bericht

Reizigers slecht op de hoogte van coronavirus

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.