Nieuws

Wereldwijde SMS alert geen nieuwe dienst

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil in november een wereldwijde sms-dienst lanceren. Nederlandse reizigers kunnen straks overal ter wereld via een sms’je worden gewaarschuwd voor calamiteiten. Al ruim 1 jaar geleden is reisverzekeraar en hulpverlener Mondial Assistance deze gratis service gestart onder de naam SMS Assistant.
 
SMS Assistant informeert reizigers per SMS of e-mail bij dreigend gevaar, bijvoorbeeld een tsunami of politieke onrust. Jarenlange ervaring op het gebied van hulpverlening en kennis van de wensen van Nederlandse reizigers hebben geleid tot de introductie van deze service.
Onderzoek uitgevoerd door reisverzekeraar Mondial Assistance wees uit dat er door reizigers een aantal specifieke situaties als zeer ingrijpend worden ervaren. Om reizigers in deze situaties ondersteuning te bieden heeft Mondial Assistance vier Assistant Services waaronder SMS Assistant ontwikkeld. De overige drie services, Luggage Assistant, Kid Assistant en Life Assistant, bieden reizigers ook meer zekerheid tijdens de vakantie.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Meer passagiers bij minder vliegbewegingen Schiphol

Volgende bericht

Unigarant vervangt front- en backoffice systemen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.