CoronavirusNieuws

Frankrijk: testen voor toegang of boosterprik

Deel dit artikel

Wie in Frankrijk naar een restaurant, café wil of een skilift wil gebruiken, moet vanaf 15 januari aantonen dat hij een boosterprik heeft gehad of een negatief testresultaat kunnen tonen.

Vanaf 15 december 2021 is een coronabewijs (DCC) niet meer geldig voor mensen van 65 jaar of ouder, die hun tweede vaccinatie langer dan zeven maanden geleden hebben gehad. Alleen een Digitaal Corona Certificaat (DCC), in Frankrijk ‘pass sanitaire’ genoemd, met bewijs van drie vaccinaties is vanaf dan geldig. Vanaf 15 januari 2022 geldt deze maatregel ook voor personen van 18 jaar en ouder. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag bekendgemaakt.

Wie vanaf deze datum niet aan de voorwaarde van de derde prik (boosterprik) voldoet, wordt als ongevaccineerd gezien en moet bij ieder bezoek aan restaurant, bioscopen, musea, etc. een negatief PCR- of antigeentestresultaat laten zien van maximaal 24 uur oud. Het reisadvies voor Frankrijk is geel.

Author


Deel dit artikel

1 Comment

  1. Jochem
    1 december 2021 at 16:50 — Beantwoorden

    Is er al bekend welke regels gelden voor mensen die een Janssen vaccin hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

ANVR: "Logisch en noodzakelijk dat de steunmaatregelen weer terug zijn"

Volgende bericht

Schrijf je in voor een scheepsbezoek aan boord van de MSC Magnifica

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."