Nieuws

“Wij zijn ervan overtuigd dat stedentrips weer helemaal terugkomen“

Deel dit artikel

De UNWTO organiseerde onlangs een bijeenkomst waar tal van burgemeesters van Europese steden bij aanwezig waren, evenals toeristische partijen als Expedia en Airbnb. Er werd gepraat over de herstart van stadstoerisme. Het wordt een van de zwaarst getroffen onderdelen van de reissector genoemd. TravelPro vroeg Marc van Amsterdam, Managing Director van Sunair Vakanties, hoe het gaat bij de stedenspecialist.

Hoe gaat het met de citytrips? Trekt het een beetje aan?
“Er wordt weer geboekt. Het is niet meer nul, dus we zijn al blij dat er een klein beetje beweging in zit. We zien nu helaas wel weer een huivering bij de consument nu de besmettingen weer oplopen. Kijk, normaalgesproken is deze periode een rustige boekingsperiode voor stedentrips. Consumenten zijn nu meer met de zomervakantie bezig, als ze überhaupt van plan zijn om te gaan deze zomer. Wij zijn er in onze prognoses ook niet vanuit gegaan dat er direct massaal stedentrips geboekt zouden gaan worden. Wij zetten in op het najaar – sowieso een populairdere reisperiode om een stad te bezoeken.”

Wat houdt mensen nog tegen om geen stedentrip te boeken?
“In principe niks – in menig stad is het beter vertoeven dan hier, de consument is meer met de zomervakantie bezig. En de klanten die wel een stedentrip boeken, vaak op korte termijn, komen allemaal zeer enthousiast terug. Dat weten we, omdat we met iedereen contact opnemen na thuiskomst. Klanten geven aan dat het ‘heerlijk’ rustig is in de stad, alles is open, nergens wachtrijen en dus volop genieten.”

Merk je dat hoteliers/marketingafdelingen van steden jullie actief benaderen om hun hotel/stad onder de aandacht te brengen?
“Ja, het verschilt per stad. Bepaalde steden zijn heel actief en bereiden grote marketingcampagnes voor. New York is daar een goed voorbeeld van. Zodra de grenzen weer opengaan, gaan ze ‘los’. En wij liften uiteraard mee. Ook hoteliers zijn ‘eager’. Wij spreken onze partners regelmatig en ze kunnen uiteraard niet wachten om weer volledig te draaien. We houden elkaar op de hoogte van de situatie hier en daar en anticiperen daarop. Want hoewel het begin er is, zijn de bezettingen nog te laag.”

Lees meer in TravelPro 28 van 16 juli 2021.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

"Onacceptabel als reizigers toch moeten betalen voor een test"

Volgende bericht

“Wat nou crisis, we breiden gewoon uit…”

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."