Nieuws

Wizz Air vanaf Eindhoven naar Kiëv en Lviv

Deel dit artikel

De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air vliegt vanaf 18 december twee keer per week tussen Eindhoven en Kyiv (Kiëv), de hoofdstad van Oekraïne. Hiermee gaat het bestemmingennetwerk van Eindhoven Airport naar 26 hoofdsteden. 

De vluchten naar/van Kyiv worden uitgevoerd op dinsdag en zaterdag. Kyiv, circa 2,9 miljoen inwoners, is een interessante bestemming vanwege de kenniswerkers die vanuit Oekraïne naar de Brainportregio komen. Daarnaast biedt de miljoenenstad veel cultuur.

Wizz Air biedt vanaf 27 maart 2022 ook vluchten aan tussen Eindhoven en de stad Lviv in Oekraïne. Het is de eerste Nederlandse vliegverbinding met deze stad in het westen van Oekraïne. De vluchten naar Lviv worden uitgevoerd op donderdag en zondag. De stad met ruim 730.000 inwoners is wereldwijd een van de leiders in de export van software hetgeen voor de Brainportregio interessant is. Lviv heeft van UNESCO de erkenning literatuurstad ontvangen. Het historische centrum van de stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Luchtvaartsector komt met stappenplan om duurzaam taxiën te realiseren

Volgende bericht

Nieuwe bestemmingen voor Airport Weeze; aantal vluchten 20% hoger dan voor corona

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."