Sunair Vakanties nam vorige week negentien reisagenten mee naar Jersey, Guernsey en Sark (helaas was er geen tijd voor het pittoreske Herm). Voor alle dames was het een eerste keer dat ze deze unieke bestemming bezochten. Tijdens het voorstelrondje was het al snel duidelijk dat iedereen ongeveer dezelfde interesses heeft: wandelen, natuur, fotograferen en lekker eten/drinken. Dat ze hiervoor op de Kanaaleilanden aan het juiste adres waren, werd al snel duidelijk. Linda Andeweg (Sunair) vertelt er meer over…

“De reisagenten vertrokken via Londen Gatwick naar Jersey om aan het eind van de trip met de empty leg van Blue Islands terug te vliegen naar Groningen. Na aankomst op Jersey stond het busje klaar voor de transfer naar Hotel Pontac House***, een van Sunair’s bestsellers op een unieke plek aan de kust. Na een heerlijk diner in restaurant Bass & Lobster (jaja, verse vis!) en een gezellig voorstelrondje ging de groep de volgende morgen een puzzeltocht rijden in een Fiat 500. Aan de hand van allerlei opdrachten incl. hotelbezoeken, gingen de reisagenten in groepjes van vier het eiland verkennen. Ze werden onder meer naar Devil’s Hole, Jersey War Tunnels, dierentuin Durrell wildlife, diverse baaien en hotels gestuurd. Toppers qua accommodaties in de ogen van de reisagenten waren Hotel Golden Sands, The Hampshire Hotel en Pontac House. De puzzeltocht was een groot succes en uiteindelijk gingen Lian (Internoord), Leontien (Reisburo Eelde) en Corry (Reisburo Vries) er met de hoofdprijs vandoor (chocoladelekkernijen). In de avond verraste Pontac House met een heerlijk diner, geserveerd door de aardigste bediening die je je maar kunt voorstellen. Op dag drie was er tijd om op eigen gelegenheid St. Helier (spreek uit: Sint Helliur) te ontdekken, in combinatie met een aantal hotelbezoeken. Iedereen was positief verrast over de grootte en levendigheid van deze stad (ook wel ‘town’ genoemd).”

Adembenemende uitzichtpunt

“Per Condor Ferries binnen een uur naar Guernsey! Ook dat heeft de groep ervaren! De dames vonden de boot groot en mooi en volledig (taxfree winkel, restaurants, stoelnummers etc). In de middag werden de Guernsey Highlights ontdekt, onder meer Little Chappel (heel klein kerkje, gemaakt van stukjes Wedgewood) en de prachtige kliffen. Het overnachtingshotel op Guernsey was hotel Hougue du Pommier***, nieuw opgenomen in de brochure, een sfeervol boutiquehotel, gehuisvest in een voormalige boerderij uit 1972. Ook over dit hotel waren de reisagenten meer dan tevreden en dit hotel wordt dan ook ten zeerste aanbevolen. In de avond hebben we een excursie Pork, Walk & Talk gedaan, gebaseerd op de film The Guernsey Literary and Potatoe Peel Pie Society. Na een wandeling, uitleg, biggetjes, gin tonic, lekkere pie en goede nachtrust, was de groep de dag erna klaar voor Sark. Met een kleinere boot was het ca. 40 minuten varen naar dit unieke eilandje (ca. 5.5 km2) waar geen gemotoriseerd vervoer is (alleen een paar tractoren, zelfs voor de dokter). In de haven stonden twee dames te wachten die ons meenamen naar het adembenemende uitzichtpunt ‘La Coupee’ welke we bereikten via prachtige paden, dwars door mooie velden, langs de kliffen. In de middag een bezoek aan de Seigneurie tuinen en huis. Er zijn de nodige foto’s geschoten, de een nog mooier dan de ander! Wat een rust en mooie natuur hier. Behalve wandelaars waren hier ook fietsers en een rondje eiland met paard en wagen is hier populair. De laatste dag zijn de accommodaties op Guernsey verkend en was er vrije tijd in St. Peter Port en ter afsluiting werd er een kookdemonstratie(tje) bijgewoond in Hotel Saints Bay.”

Enthousiast
“De groep was erg enthousiast over onder meer La Barbarie, Pandora en Fleur du Jardin en overnachtingshotel Hougue du Pommier! De volgende morgen was het tijd om de terugreis te aanvaarden met de emptyleg van de eerste charter vanaf Groningen Airport Eelde. Tijdens de vlucht ontvingen alle reisagenten een hapje en een drankje, net zoals alle overige Sunair Kanaaleilanden passagiers. Op de luchthaven stond de pers en familie klaar, kon er feestelijk getoast worden op een zeer succesvolle trip en zijn de eerste Kanaaleilandenpassagiers uitgezwaaid. De vluchten vanaf Eelde zitten nagenoeg vol (een enkel plekje beschikbaar ivm annuleringen), maar vanaf Rotterdam The Hague Airport is er nog beschikbaarheid. De vluchten vertrekken iedere zondag om ca. 13.30 uur tot medio september.”

Good to know

  • De Kanaaleilanden liggen op ca. 2 uur vliegen vanaf Groningen Airport Eelde en ca. 1, 5 uur vanaf Rotterdam The Hague Airport De voertaal is Engels, de straatnamen zijn Frans en worden zo Engels mogelijk uitgesproken.
  • Er zijn op de eilanden de zgn. Green Lanes (Jersey) en Ruettes Tranguilles (Guernsey) waar auto’s max. 15 mph mogen rijden en fietsers en voetgangers voorrang hebben.
  • In 1 week 4 eilanden bezoeken? Dat kan, zonder stress!
  • Vervoer op de eilanden is per benenwagen, auto, fiets, of lokale bus. De bussen rijden zeer frequent en er is een goed busnetwerk.
  • Het hoogteverschil tussen eb en vloed is ca. 10 meter. Dit levert prachtige plaatjes op.
  • De Kanaaleilanden is de ideale bestemming voor mensen die houden van wandelen, fietsen, natuur, kleinschaligheid, persoonlijke aandacht, culinaire hoogstandjes (maar ook fish & chips) en die niet al te ver willen reizen.