In de eerste maand van 2022 organiseert Heidi Vermeer (Ver&Meer Reizen) opnieuw een Reisquiz, onder andere in de hoop de branche wat positiviteit te brengen. De Reisquiz is een uitgebreide online quiz voor reisagenten én klanten. Vanuit Sri Lanka sprak ze met Travelpro.  

“Ik ben inmiddels een beetje de tel kwijtgeraakt, maar ik denk dat we al zeker 20 edities hebben georganiseerd. De eerste vond plaats in mei 2020”, vertelt ze. Toen begin vorig jaar de hele wereld op zijn kop stond en de ergste stress van annuleringen en omboekingen achter de rug was, begon Heidi met een klein clubje collega’s te brainstormen. “We wilden toch op een positieve manier bij klanten en volgers in beeld blijven en uiteindelijk kwam daar de Reisquiz uit. Die werd zo ontzettend goed ontvangen, dat we kort daarna besloten om de gehele ZRA-wereld erbij te betrekken.”

Het team achter de quiz bestond toen uit drie dames: Martine Martijn-Snoek, Hetty Geensen en Heidi zelf. Het trio bleek een gouden combinatie en het creëren van de vragenrondes zorgde dan ook regelmatig voor veel lol. “We mochten destijds ook voor een aantal bedrijven en verenigingen quizzen op maat maken en dus waren we uiteindelijk bijna wekelijks bezig met het bedenken van vragen. Nu de boekingen weer tijdelijk teruglopen en er een avondlockdown is, ontvangen we regelmatig de vraag of en wanneer er weer een nieuwe quiz gaat plaatsvinden. Helaas hebben Martine en Hetty momenteel andere verplichtingen, dus heb ik in goed overleg met hen besloten de aankomende editie alleen te organiseren.”

De Reisquiz wordt gemaakt voor alle zelfstandige reisagenten, die zich kunnen inschrijven voor hun klantenbestand. Vervolgens is het de bedoeling dat zij de quiz via hun eigen social mediakanalen promoten en ook de communicatie voor eigen rekening nemen. Op de ochtend van de quiz sturen ze hun klanten de link. Elke ZRA betaalt hier €30 voor. Dat lijkt veel, maar volgens Heidi is dat zo weer terugverdiend. “Een deelnemer betaalt op zijn beurt weer €5 aan de reisagent. In het verleden is de opbrengst vaak gebruikt voor een goed doel, maar de besteding staat iedereen helemaal vrij.” Uiteraard is een quiz geen echte quiz als er niks te winnen valt. “We gaan gezamenlijk achter gesponsorde prijzen aan. Eerder hebben we hele leuke gehad, zoals overnachtingen, dinerbonnen en leuke reisgadgets.

De komende Reisquiz Wintereditie staat gepland op vrijdag 7 januari om 19:00, onder voorwaarde dat minimaal 25 reisagenten zich aanmelden. De vragen staan helemaal in het teken van wintersport en -zon, stedentrips en winterse gerechten. “Met deze quiz hopen we onze gezamenlijke klanten te inspireren, zodat ze weer zin krijgen om snel op reis te gaan. Daarnaast kom je weer even bij je klanten in beeld. Wat dat betreft is het ook mogelijk om een quiz op maat te laten maken voor jouw organisatie.”

Benieuwd naar een korte preview? Check dan een korte demo hier:

https://www.crowd.live/SPGRN