CoronavirusNieuws

Zwitserland: geen quirantaineplicht meer voor Nederlanders

Deel dit artikel

Zwitserland heeft aangekondigd dat het de 10-daagse quarantaine-eis voor Nederlandse reizigers zal schrappen, evenals aankomsten uit Tsjechië, Groot-Brittannië, Egypte en Malawi.

Het land voerde de maatregel op 27 november in naar aanleiding van de vrees voor de verspreiding van de nieuwe variant van het coronavirus ommicron.

Minder dan een week later hebben ambtenaren echter verklaard dat de periode van zelfisolatie voor alle aankomsten vanaf 4 december wordt opgeheven.

Er staan geen landen meer op de quarantainelijst van Zwitserland.

“Om te blijven voorkomen dat de nieuwe ommicron-variant het land binnenkomt, zal nu een strenger testregime gelden voor alle aankomsten in Zwitserland”, zei de Zwitserse Bondsraad in een verklaring.

“Deze testverplichting geldt ook voor degenen die gevaccineerd zijn of van de ziekte hersteld zijn”.

De nieuwe regels bepalen dat wie Zwitserland binnenkomt, niet alleen vóór de reis een PCR-test moet ondergaan, maar ook een tweede test – PCR of snel antigeen – moet ondergaan tussen de vierde en de zevende dag na aankomst.

De kosten van de test komen ten laste van de reiziger.

Vanaf 6 december wordt ook in Zwitserland een reeks andere beperkingen ingevoerd. Vanaf die datum zullen Covid-certificaten vereist zijn en zullen in een groter aantal situaties gezichtsmaskers moeten worden gedragen.

Op evenementen en plaatsen waar een Covid-certificaat vereist is, zullen alleen mensen worden toegelaten die volledig gevaccineerd zijn of hersteld zijn van Covid. Zij niet verplicht zullen zijn maskers te dragen.


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Nieuwe Italiaanse bestemmingen voor KLM

Volgende bericht

Cyprus: verplichte PCR-test voor alle vliegtuigpassagiers

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.