Nieuws

1-2 maart: laatste hoorzittingen in OAD/Rabobank-zaak

Deel dit artikel

Na maximale vertraging vinden volgende week 1 en 2 maart dan eindelijk de laatste verhoren plaats in de OAD/Rabobank-zaak plaats voor de Rechtbank in Utrecht. De Brauw advocaten van de Rabobank zullen dan de eigen medewerkers, Cuknis en Schilder van de afdeling Bijzonder Beheer Rabobank gaan horen.

Voormalige topbestuurders van de Rabobank Jan van Nieuwenhuizen en Sipko Schat verklaarden in februari van dit jaar onder ede dat zij van de kredietopzegging niets wisten. Beide waren niet op de hoogte van de aanzegging aan OAD en erkenden dat dat normaal wel het geval zou moeten zijn bij een dergelijke omvangrijke zaak. Van Nieuwenhuizen verklaarde van de OAD-zaak niet in detail op de hoogte te zijn gesteld:

Door het faillissement van OAD verloren 1550 medewerkers hun baan en ontstond een schade van €78 miljoen. De curatoren en aandeelhouders van OAD vragen de rechters nu of Rabobank in deze onrechtmatig heeft gehandeld. Mocht dat zo zijn, is Rabobank schadeplichtig en zal van Rabobank €67 miljoen schadevergoeding worden geëist; het bedrag dat de aandelen op 24 september 2013 waard waren.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. zeeg
    22 februari 2021 at 12:58

    De advocaten van de Rabobank zullen dan de eigen medewerkers gaan horen ???

Vorige bericht

“Geen KLM-pakketten via TUI”

Volgende bericht

Eerste vernieuwde cottages in Center Parcs De Kempervennen boekbaar

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.