Bij de Jong Intra Vakanties kunnen nieuwe boekingen, gemaakt vanaf 20 mei 2011, voor losse hotelovernachtingen op het stedenproduct Europa, vanaf heden tot 5 werkdagen voor vertrek zonder kosten worden geannuleerd. De versoepelde annuleringsvoorwaarden zijn alleen geldig bij een boeking gemaakt door een reisbureau. Coby van Dongen, commercieel directeur van de Jong Intra Vakanties, benadrukt dat, om de concurrentie met de boekingssites en de hotels zelf aan te kunnen gaan, een dergelijke extra service richting de klant en het reisbureau noodzakelijk is. “Wij verwachten hiermee de stijgende lijn op dit product te kunnen continueren.”
Van Dongen vervolgt: “Recentelijk hebben we het cookiemandje geïntroduceerd om toch commissie te kunnen verlenen aan het reisbureau wanneer de klant, die via het reisbureau informatie opvraagt, uiteindelijk via internet zijn reis boekt. Daarnaast hebben we een uitgekiende Low-Cost Carrier module, waarbij er met het grootste gemak online vliegreizen kunnen worden geboekt tegen de laagste prijzen. Om de goede band die we met de reisagent hebben nog verder te verstevigen, komen we met het gratis annuleren van losse hotelovernachtingen op ons stedenproduct tot vijf werkdagen voor vertrek. Op deze manier bieden we de reisagent een aantrekkelijk pakket voordelen om ook de stedenreizen van hun klanten onder te brengen bij de Jong Intra Vakanties.”
2 reacties
Dit is een dooie mus. Bij booking.com kan de consument in bijna alle gevallen tot op de dag van aankomst kosteloos annuleren. Bovendien liggen de prijzen van de verschillende hotelboekingssites lager dan de tarieven van de ‘papieren’ touroperators.
Bijkomend nadeel van papieren touroperators is dat hotels vaak de neiging hebben ‘nee’ te verkopen als er wel capaciteit is maar er grote vraag vermoed wordt. Dit natuurlijk om niet voor een commercieel oninteressante te lage prijs te moeten leveren. Aan de andere kant heeft een hotel bij de boekingssites meer mogelijkheden om haar prijs te verlagen (lager als bij de ‘papieren’ touroperators) om op deze manier overcapaciteit het hoofd te kunnen bieden.
Dat is een hele goede zaak.