Turkish Airlines heeft haar cateringproduct verbeterd waarbij de couverts en het eetgerij volledig zijn vernieuwd. De luchtvaartmaatschappij won in juni 2013 de ‘Skytrax award’ voor ’s werelds beste Business Class catering en wil dit succes ook dit jaar weer voortzetten.

Het nieuwe eetgerij is ontworpen door Turkish DO&CO, catering partner van Turkish Airlines voor de Business, Comfort en Economy class. De nieuwe couverts hebben een modern ontwerp en zijn een reflectie van de Turkse cultuur. De nieuwe onderdelen zijn geïnspireerd op Ottomaanse- en Seljoek motieven en zijn volgens de laatste trends ontworpen en zijn aangepast naar de speciale behoeften van gebruik aan boord.

“We zijn ons bewust dat de catering aan boord een belangrijk onderdeel is voor onze passagiers en wij blijven de lat hoger leggen in samenwerking met onze partner Turkish DO&CO. Het doel is om dezelfde sfeer te creëren als dat van een goed restaurant, maar dan in de lucht” aldus de bestuursvoorzitter Hamdi Topcu.

Temel Kotil Ph. D., CEO van Turkish Airlines voegt hieraan toe: “wij proberen onze passagiers de beste indruk te geven van de Turkse gastvrijheid. Met de kennismaking met dit concept delen we de verschillende smaken van de Turkse keuken met onze passagiers”

De nieuwe Business Class catering van Turkish Airlines werd al geïntroduceerd op de lijn Istanbul – New York op 22 oktober 2013. Het totale concept van deze service zal de komende maanden over het hele netwerk van Turkish Airlines worden toegepast.