Vanaf 1 augustus is het weer de beurt aan een nieuwe Belgische topchef om zijn Business Class menu’s te serveren op de langeafstandsvluchten van Brussels Airlines. Dit keer mag topchef Thomas Locus van restaurant Bistro Margaux zijn kunsten tonen en stelde vier menu’s samen op basis van streekproducten uit Vlaams-Brabant.
Na eerste succesvolle samenwerkingen met topchefs Geert Van Hecke van de Karmeliet (West-Vlaanderen) en Julien Lahire van Le Moulin Hideux (Luxemburg), zet Brussels Airlines haar Belgian Star Chefs-programma voort met Thomas Locus, een jong opkomend talent met een blitzcarrière in de Belgische gastronomie. Hij zal gedurende vier maanden zijn menu’s serveren aan de Business Class klanten op langeafstandsvluchten naar de VS en Afrika. De menu’s die hij voor Brussels Airlines heeft bedacht, bestaan uit typisch Belgische gerechten, met een moderne twist. Zo bestaat het voorgerecht uit Romeinse sla met noordzeegarnaal en avocado, gevolgd door Waterzooi van hoevekip, vergezeld door ijsvallei waterkers en ravioli met spitskool. De chef koos ook een bier uit dat aan boord zal geserveerd worden, namelijk Palm Hop Select. Naast de Belgian Star Chefs suggestie kunnen Business Class passagiers nog steeds kiezen uit twee andere menu opties of één van de 21 verschillende speciale maaltijden (dieet, zoutarm, glutenvrij, religie respecterende maaltijden, etc.
“We zijn blij om Thomas aan boord te hebben kunnen halen van ons Belgian Star Chefs verhaal. De maaltijden die hij voor ons heeft bereid zullen een meerwaarde zijn voor de exclusieve beleving die we onze Business Class gasten willen bieden”, zegt Anne Tricot, VP Customer Service Brussels Airlines. “Het is een hele eer om na Geert Van Hecke en Julien Lahire aan te treden als ‘Belgian Star Chef’. Brussels Airlines is de gedroomde partner om deze toch wel grote uitdaging aan te gaan. Te meer omdat zij dezelfde waarden hoog in het vaandel dragen: kwaliteit en klanttevredenheid. Net datgene wat wij onze gasten willen brengen: de beste kwaliteit en service zodat iedereen tevreden huiswaarts (en terug) keert.”