CoronavirusNieuws

Ambassadeur in Frankrijk hoopt dat reisadvies in de loop van de zomer geel wordt

“Net als u hoop ik dat de kleur van het reisadvies in de loop van de zomer naar geel zal veranderen, maar helaas kan ik daarop niet vooruit lopen. Nog steeds bevinden we ons in een situatie die zich niet eerder heeft voorgedaan en daarom moeten we voorzichtig blijven”, dat heeft de Nederlandse ambassadeur Pieter de Gooijer in Frankrijk donderdagavond laten weten.

Wie naar Frankrijk reist voor vakantie of anderszins mag sinds 9 juni het land in zonder PCR-test, mits er kan worden aangetoond dat er sprake is van volledige vaccinatie of antistoffen (bij wie Covid gehad heeft).

“Zoals het er nu uitziet, ligt het zwaarste gedeelte van de coronacrisis achter ons. Hier in Frankrijk neemt het aantal besmettingen al weken af, en omgekeerd neemt het aantal gevaccineerde personen sterk toe. We zien de positieve gevolgen terug in de door de Franse regering afgekondigde versoepelingen. Zo mogen de Fransen sinds 9 juni weer in de restaurants eten, en dat is voor velen een niet te onderschatten genoegen”, aldus De Gooijer.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Raad wie de tweede Masked Traveller is en win tickets naar Zuid-Korea

Volgende bericht

Holland America Line annuleert Europese afvaarten zomer '21 Nieuw Statendam en Volendam

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.