Nieuws

Amerika verscherpt testregels inkomende reizigers

Deel dit artikel

De regering van president Joe Biden heeft strengere COVID-19 test- en quarantaine-eisen aangekondigd voor reizigers die in de Verenigde Staten aankomen na de ontdekking van de nieuwe Omicron variant van COVID-19. Amerikaanse media schrijven over een nieuwe klap voor de Amerikaanse reisindustrie.

In plaats van de vereiste test binnen drie dagen voor aankomst, zullen reizigers die naar Amerika vliegen het bewijs moeten leveren van een negatieve COVID-19 test die binnen één dag voor vertrek werd afgenomen, ongeacht de vaccinatiestatus of nationaliteit.

De nieuwe regel wordt van kracht in de week van 6 december. Biden kwam met het nieuws nadat de eerste officiële Omicron-variant in de Verenigde Staten in Californië bij een volledig gevaccineerde patiënt die onlangs was teruggekeerd uit Zuid-Afrika. Het Witte Huis specificeerde in zijn verklaring niet of de vereiste test een PCR zou moeten zijn, of dat het een sneltest zou kunnen zijn.

De update volgt op een eerdere aanbeveling van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en zal een grote klap zijn voor de reisindustrie, die had gerekend op een terugkeer naar ‘normaal’ na de heropening van de grenzen op 8 november.

Verder werd aangekondigd dat de mondkapjesplicht blijft tot ten minste 18 maart, waaronder in vliegtuigen, treinen en openbaar vervoer.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. 2 december 2021 at 16:48

    Is dat de enige maatregel?

Vorige bericht

TAT's Travel Podcast - Geen bier geen Vakantiebeurs, omikron en hoe moet de reisbranche verder?

Volgende bericht

"Merry Christmas little fella, we know that you're in there and that you're all alone"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.