BlogsNieuws

Angst

Heb jij ook een inboedelverzekering, een opstalverzekering, een rechtsbijstandsverzekering en ga zo maar door. Waarom zijn we in Nederland zo over verzekerd? Het blijkt dat de gemiddelde Nederlander ruim tweemaal zo veel verzekerd is dan nodig.

Ik denk dat de verzekeringsmaatschappijen ons bang maken. Dat doen ze heel slim. Mooie spotjes met het liefst een baby, zodat we goed geraakt worden en we alles willen doen om de toekomst veilig te stellen. Angst is een heel belangrijke reden voor de consument om iets te kopen. En dan bekruipt mij de volgende vraag.

Waarom zie ik alleen een verdwaald social media bericht over het failliet gaan van clever-hotels.com, een grote aanbieder in de USA die verleden week ophield te bestaan? Je zou als consument maar zo clever zijn geweest om daar de kamers voor je rondreis USA te boeken, dan wordt het kamperen.

Dus waar blijft het spotje met de toerist die slaapt in een bushokje met een huilende baby naast zich in de slaapzak, terwijl het dondert en bliksemt en de regendruppels het bushokje inwaaien, met de voice-over ‘voor hetzelfde geld boek je bij een reisbureau’. Daarna dezelfde toerist in een heerlijk hotelbed, terwijl de zonnestralen door het raam naar binnen schijnen en het ruisen van de zee op de achtergrond en natuurlijk met een roze lachende baby in de armen, totaal gelukkig. Misschien een beetje overdreven maar het zal zeker werken.

Clever bedacht.

Tom van Apeldoorn
t. van. apeldoorn@reisburoactueel.nl

© 2013, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. Edo Dijkstra
    12 september 2013 at 14:56

    Leuk bedacht zo n idee om bij een reisbureau te boeken ipv rechtstreeks..

Vorige bericht

Jetairfly vanaf Brussels Airport naar Miami

Volgende bericht

easyJet: verbetering schema Nederlandse zakenreiziger

Auteur

Tom van Apeldoorn

Tom van Apeldoorn

Tom is een zelfstandig ondernemer in hart en nieren en heeft inmiddels zijn sporen verdiend in uitgeversland, zijn hobby is zijn werk en dat straalt hij ook uit.