Nieuws

Boeing al een jaar op de hoogte van softwareproblemen

Boeing was al een jaar op de hoogte van het softwareprobleem van de Boeing 737 MAX, dat liet de vliegtuigbouwer gister in een verklaring op haar website weten. In 2017, enkele maanden na het begin van de 737 MAX-leveringen, stelden de ingenieurs van Boeing vast dat de 737 MAX-software voor het displaysysteem niet correct voldeed aan de AOA Disagree Alert Requirements.

“Boeing heeft het standaardproces gevolgd voor het bepalen van de juiste oplossing van dergelijke problemen. Bij die evaluatie, waarbij meerdere deskundigen van het bedrijf betrokken waren, werd vastgesteld dat het ontbreken van de AOA Disagree alert geen negatieve invloed had op de veiligheid of de exploitatie van het vliegtuig”, aldus Boeing. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA werd pas een week na het eerste ongeval op de hoogte gesteld.

De toestellen van het type 737 MAX staan sinds half maart wereldwijd aan de grond. Dit is vanwege twee dodelijke vliegtuigongelukken in korte tijd, in Indonesië en in Ethiopië. De schade vanwege de problemen rondom de 737 MAX zou al zijn opgelopen tot meer dan 1 miljard dollar.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Ook Schiphol twee minuten stil tijdens Dodenherdenking

Volgende bericht

Costa Cruises voegt Costa Firenze toe aan vloot

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.