CLIA organiseert in september twee events voor reisprofessionals die hun cruisekennis willen verbeteren. Deelnemers aan het scheepsbezoek, dat CLIA in samenwerking met MSC Cruises organiseert, maken kans maken op een overnachting tijdens het megafeest dat  MSC Cruises organiseert aan boord van de nagelnieuwe MSC Grandiosa in Rotterdam  op 4 november.

Het scheepsbezoek aan de MSC Preziosa vindt plaats in de Cruise Port Rotterdam op 6 september. Genodigden krijgen aan boord een update over de cruisesector, een rondleiding van het schip en een 3-gangenlunch. Registratie is gratis en iedereen mag zich hiervoor aanmelden, ook reisagenten die geen lid zijn van CLIA.

Voor beginnende én gevorderde cruiseverkopers organiseert CLIA tevens een Cruise Sales Master Class op 25 september waarvoor geïnteresseerden zich al kunnen inschrijven. Dit keer verdeeld in de Cruise Experiences Luxury, Family, River en Expedition, word je door de deelnemende rederijen geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en voorzien van de belangrijkste verkoopargumenten.

De Sales Master Class vindt overigens plaats op een heel bijzondere locatie, namelijk het maritiem simulatorcentrum Simwave in Barendrecht. Exclusief voor CLIA leden is er die dag de unieke gelegenheid een training op een levensechte brugsimulator mee te maken. Voor het meemaken van een training op de levensechte brugsimulator zijn 30 plekken beschikbaar.