FilmarchiefNieuws

Corendon presenteert: Cor & Don (video)

Deel dit artikel

Corendon is sinds een week gestart met de tv-commercials rondom Cor & Don. Dick Gussen, sales & marketing manager bij Corendon, over het hoe en waarom van Cor & Don: “Wij zitten dit jaar vol in op TV. Onze TV campagne was nog nooit zo uitgebreid en de commercials worden uitgezonden op Nederland 1 + 2 + 3 SBS6 NET5 Veronica en MTV TLC FOX Comedy Central National Geographic en Discovery. Deze TV-campagne past in onze marketingstrategie om Corendon te positioneren als Pan Europese touroperator. We zijn namelijk met ruim 28 bestemmingen in 13 vakantielanden veel meer geworden dan alleen dé Turkije specialist en dat willen we Nederland vertellen.”

Hoe ziet het proces eruit rondom het maken van zo’n commercial?
“De totstandkoming is redelijk uniek te noemen. Normaal zetten bedrijven een media of reclamebureau om tot een TV concept te komen. Wij hebben er voor gekozen om alles zelf in de hand te houden. Er is dus een creatief team en een productie team samengesteld niet vanuit een bureau maar met ZZP ‘ers uit het reclame vak. De commercials zijn in 4 dagen tijd opgenomen in Turkije en er is met een team van ruim 25 personen aan gewerkt. Er zijn in totaal twee hoofdcommercials gemaakt. In de eerste commercial die nu draait stellen wij Cor en Don aan heel Nederland voor. Cor en Don zijn de reisinkopers van Corendon. Het is natuurlijk een dikke knipoog naar onze naam en veel mensen denk dat Corendon ook afstamt van de eigenaren die Cor & Don zouden heetten.”

“Cor & Don zijn dus de hoofdrolspelers. Cor gaat altijd voor de beste prijs en Don die gaat voor de beste reis. Samen zijn ze voor onze klanten op zoek naar de beste vakantiedeals. In de tweede commercial spelen we in op on Kids&Co product voor families met kinderen versus Only Adult vakanties alleen voor volwassenen.”

De commercials worden in december en januari uitgezonden.


Deel dit artikel

2 Reacties

  1. Edwin v.d. Berg
    22 januari 2014 at 16:49

    Deze reclame trekt ook heeeel veeeeel mensen aan. Mensen zonder kinderen, maar ook mensen die zonder kinderen op vakantie willen, al hebben ze wel kinderen. Corendon zegt niet dat alle kinderen ettertjes zijn, maar die kinderen in de reclame zijn nou eenmaal ettertjes. Ik ga bijna alleen naar maar adults only hotels en dat is een verademing. Waarom ook niet, zo zijn er ook jongere, oudere, vrijgezellen end. vakanties. Voor hotels lijkt mij het ideaal en kan het goedkoper, geen of veel minder animatie. Geen oppasclubs end. geen kinderzwembad, geen glijbanen, geen kindermeubilair enzovoort.
    Reclames moet je niet altijd zo nou nemen, hoevaak worden mannen en oudere voor gek gezet of voor dom uitgemaakt. Ik wist dat deze reclame veel los zou maken, want ojee iets over kinderen zeggen tegen ouders……adults only hotels worden steeds populairder en dat heeft redenen.

Vorige bericht

Stip Reizen: grote belangstelling voor Oranjecamping

Volgende bericht

Ga met Oad naar Disney’s 20th Birthday Party ft. Armin van Buuren!

Auteur

TJ van Apeldoorn

TJ van Apeldoorn

T.J. is commercieel directeur bij TravelPro.